in ,

Allianz’ın startup’larla iş birliği yaptığı HackZone Scale Up Accelerator 4. yılında

Yeni nesil sigortacılığın öncüsü Allianz Türkiye, sigorta sektöründe inovasyonu ileriye taşıma hedefiyle dört yıldır start-up’larla iş birlikleri kurduğu HackZone’u, ilk 6 aylık hızlandırma programı olan HackZone Scale Up Accelerator ile devam ettiriyor.

Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı

Gelişen teknoloji trendlerini tüm iş modellerine uygulamak üzere çalışan Allianz Türkiye, üç yıldır gerçekleştirdiği açık inovasyon programını, dördüncü yılında da HackZone Scale Up Accelerator ile kararlılıkla devam ettiriyor. Sigorta sektöründe inovasyonu ileriye taşımayı ve startupların girişimlerini hızlandırmayı hedefleyen HackZone Scale Up Accelerator Programı’na başvurular başladı.

Program ortağı Hackquarters ile birlikte 2020 yılından bu yana her yıl gerçekleştiren açık inovasyon programında Allianz Türkiye, sektörü geliştirmeye yönelik start-up’larla birlikte yenilikçi iş modelleri geliştirerek onların girişimlerini hızlandırmaya odaklanıyor. Her yıl, HackZone Open Insurance Programı’nı daha da ileriye taşıyan Allianz Türkiye, altı aylık

hızlandırma programı olan HackZone Scale Up Accelerator Programı’na başvuruları kabul etmeye başladı. HackZone Programlarıyla sigorta sektörüne açık inovasyonu katmayı amaçlayan Allianz, bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 20 ülkeden 336 start-up’ı değerlendirdi. 32 start-up, 50 mentor ve eğitmen ile 280 saatlik görüşme gerçekleştirdi. Programda yer alan start-up’lar şimdiye kadar ekosistemden 4,9 milyon dolar yatırım aldı.

Programa başvuran start-up’lar, bu yılın ana temaları olarak belirlenen “Yapay zekâ (AI) ve makine öğrenmesi (ML)”, “Üretken yapay zekâ (generative AI)”, “İklim krizi ile mücadele” ve “Oyunlaştırma (gamification)” alanlarında sigorta çözümleri üzerine çalışacaklar. 

Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Allianz Türkiye olarak HackZone Scale Up Accelerator Program ile start-up’larla iş birliğimizi artırarak onları güçlendirmeyi amaçlıyoruz. 2020 yılında başladığımız açık inovasyon yolculuğumuz dördüncü yılında da tüm hızıyla devam ediyor. İş birliği, tasarım ve kodlama odaklı HackZone Programlarımızda start-up’lara API’lerimizi (Uygulama Ara Yüz Programları) açtık ve onlarla birlikte üretmeye başladık. Start-up’larla birlikte yarattığımız etki, günden güne arttı ve programı ileri bir noktaya taşıdı. Start-up’larla ürettiğimiz yenilikçi modeller sayesinde sektörün dönüşümüne önemli katkılar sağladık. Sektörde bir ilke imza atarak yaygınlaştırdığımız inovasyon kültürünü, fark yaratan fikirler ve start-up iş birliklerimizle destekleyerek sektörün ileri bir noktaya taşınmasına öncülük etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Start-up’lar HackZone Scale Up Accelerator Programı’na başvurularını, 7 Kasım 2023 tarihine kadar  https://hackq.typeform.com/to/JLm6U9W7?utm_source=allianzrelease adresi üzerinden yapabilecek. 

Dünyanın en güçlü sigorta ve finans topluluklarından biri olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 159 bini aşkın çalışanıyla 122 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veriyor. Yönetimindeki yaklaşık 1.635 milyar avroyla dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketleri arasında yer alan Allianz Grubu, Türkiye’de Allianz Trade, Allianz Partners ve Allianz Türkiye ile faaliyet gösteriyor. Bu topraklardaki faaliyetlerine 1923 yılında Şark Sigorta adı altında başlayan, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ve 2023 yılında Türkiye’deki 100’üncü yılını kutlamanın onurunu yaşayan Allianz Türkiye,  2008’den bu yana yoluna Allianz Grubu’nun bir parçası olarak devam ediyor. Allianz Türkiye’nin çatısı altında, elementer sigortalarda Allianz Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketleri bulunuyor. Konsolide verilere göre 2022 yılını 36,4 milyar lira prim ve katkı payı üretimiyle tamamlayan Allianz Türkiye, sektöre müşteri deneyimi, çeviklik, dijitalizasyon, çalışan bağlılığı, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanlarında liderlik ediyor. 2.300 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü, 4.800 acentesi, 1.500 banka şube kanalı ve 8.094 anlaşmalı kurumuyla, 81 ilde 6,8 milyon müşterisinin ihtiyaç duyduğu her an onlara ‘Allianz Seninle’ diyebilmek amacıyla çalışıyor. Allianz Türkiye’nin genel merkezi ‘Allianz Tower’ İstanbul’da, operasyon merkezi ‘Allianz Kampüs’ İzmir’de bulunuyor. Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile birlikte, Allianz’ın 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımları 1 milyar avroyu aşıyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

DAAD-Preis für Bauingenieurstudent der HSB

Elektronikfertigung mit RAMPF: Maximaler Schutz & Maximale Schnelligkeit