Bankacılık sektörünün 965,5 milyon TL’lik tahsili gecikmiş alacağını daha devralan şirketin bu süreçteki net kârı ise 334,8 milyon TL oldu. Toplam yatırım tutarını 2,8 milyar TL’ye ulaştıran Gelecek Varlık’ın Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, “Sürdürülebilir büyüme anlayışımız doğrultusunda istikrarlı adımlarla ilerliyoruz. İkinci yarıyıl itibarıyla yıl sonu hedeflerimize hızlı bir şekilde ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.
Varlık yönetimi sektörünün lider şirketi Gelecek Varlık Yönetimi, 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında, bankacılık sektörünün 965,5 milyon TL tutarındaki tahsili gecikmiş alacağını devralan Gelecek Varlık’ın toplam anapara alacağı 21,8 milyar TL’ye, toplam yatırım tutarı ise 2,8 milyar TL’ye yükseldi.
Şirket, toplam tahsilatını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 140,1 artışla 1 milyar 199 milyon TL’ye, özkaynaklarını ise 1 milyar 128 milyon TL’nin üzerine taşıdı. FAVÖK’ü ilk 6 ay sonunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 148,1 artışla 790,1 milyon TL’ye çıkan Gelecek Varlık, bu dönemdeki net kârını ise yüzde 76 oranında artırarak 334,8 milyon TL’ye ulaştırdı.
“Yatırımcılarımıza verdiğimiz güveni pekiştirdik”
Gelecek Varlık Yönetimi Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, sürdürülebilir büyüme hedeflerine işaret etti. Ünlüdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hizmet anlayışımız ve güçlü insan kaynağımızla önümüzdeki büyüme sürecini en iyi şekilde yönetmek için stratejiler oluşturuyoruz. Gelecek Varlık olarak sürdürülebilir büyümemizde istikrarlı adımlarla ilerliyor, yatırımcılarımıza verdiğimiz güveni pekiştiriyoruz. İlk yarıyıl itibarıyla elde ettiğimiz başarı yıl sonu hedeflerimize yönelik kararlılığımızı artırıyor. İkinci yarıyıl itibarıyla yıl sonu hedeflerimize hızlı bir şekilde ulaşacağımızı öngörüyoruz.”
Gelecek Varlık hakkında:
Gelecek Varlık başta bankalar olmak üzere finans sektörünün gecikmiş alacaklarını satın alarak kurumların hem bilançosunun temizlenmesine, hem de borçların yeniden yapılandırılmasına olanak sağlama amacıyla 2005 yılında Fiba Grubu iştiraki olarak kurulmuştur. PwC Türkiye tarafından hazırlanan sektör raporuna göre, Gelecek Varlık toplam yatırım tutarı, satın alınan anapara ve tahsilat büyüklüğü ile varlık yönetimi sektöründe lider konumdadır. Gelecek Varlık, bugüne kadar 600 binin üzerinde gerçek/tüzel kişinin borçlarını sonlandırmış, gerçek ve tüzel kişilerden yaklaşık 1,7 milyon kişinin borcuna çözüm üretme hedefiyle 2,8 milyar TL yatırım yapmıştır.