in ,

„Yürekli demiryolu çalışanları 2023“: Yedi DB çalışanı, yolculara olan cesur bağlılıklarından dolayı onurlandırıldı

DB Fernverkehr, DB Regio ve DB Station&Service’den ödül kazananlar kar amacı gütmeyen Pro-Rail Alliance tarafından ödüllendirildi

Kirstin Schley, DB Regio Mitte'de yerel ulaşım alanında müşteri danışmanı ve ulusal gümüş ödül sahibi (Foto: Pro-Rail Alliance / Andreas Arnold).

Deutsche Bahn çalışanları, örneğin gece yolculuğu sonrasında, platformdaki riskli durumlarda ya da trende doğum yaparken, her durumda yolculara karşı empati ve bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler. Yedi DB çalışanı bu akşam kar amacı gütmeyen Pro-Rail Alliance tarafından her yıl düzenlenen „Yürekli Demiryolu Çalışanı“ yarışmasında diğer demiryolu şirketlerinden ödül kazananlarla birlikte onurlandırılacak.

DB Regio Mitte’den Kirstin Schley, uzmanlardan oluşan jüri tarafından ulusal gümüş ödülün sahibi olarak seçildi. Yanlışlıkla yanlış trene binen tekerlekli sandalyedeki çaresiz bir yolcunun gece geç saatlerde varış noktasına ulaşmasına yardımcı oldu ve hatta ona kendi cebinden para ödünç verdi.

DB Station&Service’den Tolga Özgül online oylama yoluyla halk ödülü için seçildi. Düsseldorf Havalimanı istasyonunda bir turist iki adam tarafından taciz edilirken diğerlerinin görmezden gelmesi üzerine olaya müdahale etti.

Deutsche Bahn AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Richard Lutz: „Ne yazık ki yardımseverlik ve medeni cesaret artık olağan bir durum değil. Bu da her ikisinin de demiryolu ailesinde hala yaygın olduğunu görmeyi daha da güzel kılıyor: Kazananlar bunu kanıtladı. Tebrik ederim! Kazananlar, her gün yolculara yardım eden tüm meslektaşlarımızı temsil etmektedir.

Deutsche Bahn AG İnsan Kaynakları ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Martin Seiler: „İster istasyonda, ister ICE’de ya da bölgesel trende olsun: DB çalışanları cesur ve kendilerini yolculara yardım etmeye adamışlardır. Bu yılın ödül kazananları bunun mükemmel bir örneğidir. Çalışanlarımız adına gururlu ve mutluyuz!

Diğer beş DB çalışanı da eyalet birincisi olarak ödüllendirildi. Örneğin, DB Fernverkehr’den tren müdürü Mario Bidlingmaier, Paris’ten Stuttgart’a giden ICE treninde bir bebeğin doğumuna yardımcı olduğu için bu yıl Baden-Württemberg eyaletinin birincisi oldu.

Foto: Allianz pro Schiene / Andreas Arnold

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Experten wiesen auf die Bedeutung des Einsatzes künstlicher Intelligenz in der Cybersicherheit hin

IGA Flughafen Istanbul begrüßte seinen 200 millionsten Passagier