in , ,

“Organik dünyayla dijital dünya arasında köprü kurmak isteğiyle sanatçı sanatçı oldum”

Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın bu haftaki konuğu Ecem Dilan Köse oldu

Paribu’nun YouTube kanalında izleyicilerle buluşan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programının bu haftaki konuğu dijital eserleriyle tanınan sanatçı Ecem Dilan Köse oldu.

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu’nun YouTube kanalında yayınlanan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programı birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Yekta Kopan’ın bu bölümdeki konuğu sanatçı Ecem Dilan Köse oldu. 

Dijital sanat alanındaki eserleriyle adından söz ettiren Ecem Dilan Köse, sanat kariyerinin başlangıcından bugün geldiği noktaya kadar pek çok konuda Yekta Kopan’ın sorularını yanıtladı. Köse, kendisini dijital sanatçı olarak tanımlamadığını belirterek kariyer yolcuğunu şöyle anlattı: “Gece kulübünde VJ’lik yaparken bu videoları ben de yapabilirim diyerek başladım. Ardından, ‘Bu yaptıklarım bir şeyler anlatmalı’ diyerek çalışmalarım buraya evrildi. Mimarlık okumamın da katkısı oldu. Üretim sürecinde malzemeye bir mimar gibi yaklaştım. Şimdi geldiğim yer ise iç mimarlık, sanat, hepsinin birleştiği bir yer oldu. Kendime dijital sanatçı demiyorum. Ben sadece sanatçıyım.”

“Merkeziyetsiz sanat heyecan verici”

Kendini sanatçı olarak kabul etmesinin zaman aldığını söyleyen Köse, “Sanatı ulu bir yerde konumlamıştım. Ona ulaşmak benim için zordu. 2015 yılında derdimin ne olduğunu, bir vizyonumun aslında olduğunu fark edip bunu anlatmak için organik dünyayla dijital dünya arasında bir köprü olmak istediğime karar verdiğim zaman sanatçı olduğumu kabul ettim” diye konuştu.

Kopan’ın “Dijital sanatın hızına nasıl yetişiyorsun?” sorusu üzerine ise Köse, “Aslında yetişmiyorum. Sakinim, her şeye yetişmek zorunda değilim. Bana ne lazımsa ona adapte olmaya bakıyorum. NFT’ler sanatçıları çok büyük kitlelere ulaştırdı. Benim için ise, bir sertifikalama aracı. Merkeziyetsiz bir aktivasyon çok heyecan verici” dedi.

Köse, bir hayalinin gerçek olmasıyla ilgili anısını ise şöyle anlattı: “Bir dua etmiştim: Önemli şehirlerin önemli yerlerinde, insanla buluşan, literatüre geçen, sevdiklerimle yaptığım, kamusal alanda, insanlara iyi gelen, onlara teknolojiyi gösteren, hiç tanımadığım bir kitleyle buluşabileceğim bir sergim olsun istemiştim. İlk kişisel sergimi Taksim Meydanı’nda yaptım. 30 bin kişi geldi.  Kodlarla üretilen bir şeyin, ebru gibi geleneksel bir üretim metoduyla ilişkisini anlatmak çok güzeldi.” 

Paribu Hakkında:

2017 yılında kurulan Paribu, alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 7/24 hizmet veren Müşteri Deneyimi İş Birimi ile 6 milyon kullanıcısına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunuyor. Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesini geliştiren Paribu, ekosistemdeki farklı projeleri de finansal ve teknolojik yatırımlarla destekliyor. Blokzincir bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürütürken; kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında sorumluluk alarak yarının dünyasına katkı sağlıyor. Doğru bilginin kaynağı ParibuLog’da sektöre dair içerikler yayınlıyor. Paribu hakkında daha fazla bilgi için www.paribu.com adresini kullanabilirsiniz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Intensives Networking und inspirierende Impulse

Mitgo stärkt seine Position als globaler Player beim OMR Festival in Hamburg