in ,

Ogemar’ın ürettiği yelkenler Durak Tekstil iplikleriyle denizlere açılıyor

Türkiye merkezli yelken üreticisi Ogemar’ın ürettiği farklı tip ve ebatlardaki ürünler deniz tutkunlarının ve profesyonellerin teknelerini denizlerle buluşturuyor.

Ogemar güven ve kalite odaklı yelken üretiminde %100 Durak Tekstil dikiş ipliklerini tercih ediyor

QSails markası ile denizcilik dünyasında öne çıkan Ogemar Yelkencilik ve Yatçılık firması, ürettiği tüm yelkenlerde uzun yıllardır Durak Tekstil ipliklerini güvenle kullanıyor. Özellikle dayanıklılığı, uzun ömrü ve kolay işlenebilirliği nedeniyle Durak Tekstil Durabond ipliklerini tercih eden marka, küresel çaptaki müşterileri için yüksek kaliteli yelkenler üretiyor.

Ogemar’ın kurucusu Tahsin Öge, 35 yıl önce İzmir’de ilk çalışmalara başladıklarını söyleyerek, faaliyette bulundukları denizcilik sektörünün ve yelkenciliğin ülkemizde çok kısıtlı kaldığını dile getirdi. Öge; “Hobi veya sportif faaliyet olarak görülen bir alan için ürün üretiyoruz. Olimpik sınıftaki teknelerden yarış teknelerine kadar oldukça büyük bir alandan söz ediyoruz. Denizcilik ve özelde yelkenli endüstrisi Türkiye nüfusunda çok kısıtlı bir alana ulaşmakla birlikte, küresel pazarda ciddi bir büyüklüğe sahip. 35 yıl gibi uzun bir sürede yüksek kalitemiz ve güvenilirliğimiz ile endüstride kendimizi kabul ettirdik. Geldiğimiz son noktada bütün dünyanın çeşitli ülkelerinde ihtiyaca göre, değişik tiplerde yelken üretiyoruz. Kısacası dünyanın masmavi sularında yüzen yüzbinlerce yelkenli Ogemar sayesinde rüzgarla dolup ilerliyor” dedi.

2012 yılından bu yana Genel Müdür Emrah Öge yönetimindeki bir Türk şirketi olarak uluslararası pazarda rekabet ettiklerinin altını çizen Öge, hem kendi QSails markaları için hem de sektördeki başka üreticiler için yelken ürettiklerini açıkladı. QSails markası ile dünyanın en üst düzey yelken taleplerini karşıladıklarını belirten Öge, yıllık 2700 m2 civarında yelken üretme kapasitesine sahip olduklarını ifade etti. Öne çıkan İsveç, Finlandiya ve Hollanda pazarlarının yanı sıra Yeni Zelanda’da da yelkenli tekne firmaları için üretim yaptıklarını anlatan Öge, Amerika ve Kanada pazarlarına da yakın dönemde girdiklerini ifade etti. Öge bu pazarların yanı sıra dünyanın neresinde olursa olsun yat sahibi tekil müşterilerden de özel siparişler aldıklarını sözlerine ekledi.

Yelkenler için asıl tehlike güneşin UV ışınları ve esneme

‘Denizin şakası yoktur, hata kabul etmez’ diyen Tahsin Öge, yelken üretiminde kendilerine duyulan güvenin vazgeçemeyecekleri tek unsur olduğunu söyledi. Bu nedenle üretimin bütün aşamalarında gerekli kalite ve güvenlik kriterlerine özen gösterdiklerinin altını çizen Öge, yelken kumaşı ve dikiş ipliğinin iki temel malzeme olduğunu belirtti. Öge sözlerini şöyle sürdürdü; “Yelkenlerin en büyük sorunu herkesin düşündüğü gibi tuzlu deniz suyu değil, güneştir. UV ışınlar yelkenlerin çok hızla deforme olmasına yol açar. Ayrıca yelkenin yırtılması değil esnemesi ölmesine yani kullanılamaz hale gelmesine yol açar. Bu kriterleri karşılamak ve dayanıklı yelken üretimi için özel bir kaplama uygulanan polyester kumaş kullanılır. Bu kumaş kesilerek yelken formunda dikilirken de aynı özelliklerde ipliğe ihtiyaç vardır. Güneşten gelen UV ışınlara karşı dayanıklı polyester bazlı iplikler kullanılmalıdır. Dikişten kaynaklı herhangi bir riskin yaşanmaması için kumaştaki bütün standartlar dikiş ipliğinde de talep ediliyor. Durak Tekstil’den aldığımız iplikler kesinlikle bu kriterleri karşılıyor.”

Talep ettikleri iplikler için Durak Tekstil’in kendileriyle ilk günden itibaren yakın bir çalışma yürüttüğünü açıklayan Öge, bugün itibariyle dikişte yüksek teknik özelliklere sahip Durabond P 20 – 30 F UV WR ipliğini kullandıklarını, ayrıca Polysoft 30 UV ve Vardola 1,2 mm W dikiş ipliklerini de aldıklarını söyledi. Öge; “Yelken için ipliklerin özel terbiye işlemlerinden ve belli bir oranda mumlamadan (waxed) geçerek üretilmesi gerekiyor. Çünkü yelken üretiminde kullandığımız dikiş makineleri ve onun mekanik aksamı ipliğin kaymasını gerektiriyor. Aksi takdirde iplik yanıyor ve bunu o aşamada fark etmezseniz dikilmiş üründe başarısız bir sonuçla karşılaşabiliyorsunuz. Dikişinden yırtılan veya açılan yelken size duyulan güveni yok eder ve sonuç olarak müşteri kaybedersiniz. Daha önce yabancı iplik üreticilerinden tedarik ettiğimiz ürünlerin artık yerli olarak üretilebildiğini gördük ve tam bir güven duyduk. Bu nedenle üretimimizin tamamında sadece Durak Tekstil iplikleri kullanmaya başladık” diye konuştu.

Müşterilerine ürünlerinin güvenirliğini ispat etmek için hem kumaş üreticisi firmadan hem de iplikleri tedarik ettikleri Durak Tekstil’den gerekli sertifika ve belgeleri aldıklarını açıklayan Öge, müşterileri talep ettiğinde bu ürünlere dönük uluslararası test sonuçlarını da sunabildiklerini belirtti. Durak Tekstil’den polyester bazlı iplikler aldıklarını yineleyen Öge, bu ipliklerin talep ettikleri dayanıklılık ve kalite standartlarını tam olarak karşıladığını vurguladı.

UV yıkıma karşı Durabond ipliği üstün performans sağlıyor

Durak Tekstil’in %100 sonsuz elyaf polyesterden ürettiği Durabond P UV dikiş ipliği, UV ışınlarının sebep olduğu iplik mukavemetindeki azalma, aşınma direncinde azalma, rengi solması gibi etkilere karşı üstün bir performans gösteriyor. UV yıkımı olarak isimlendirilen bu etkiyi minimuma indiren Durabond P UV, işlenmesi zor tekstil yüzeylerde mükemmel dikiş uygulamalarına imkan tanıyor. Durabond kullanıcıları UV dayanıklılığının yanı sıra, sürtünme ve aşınmaya karşı dayanıklılık, yüksek hızlarda çalışma olanağı, doğru dikiş gerginliğinde su geçirmezlik, maksimum çalışma performansı ve verimliliği, özel yağlaması sayesinde iğneden kolay geçme ve dikiş makinesinde rahat çalışma gibi avantajları da elde ediyor. Bu iplikler teknik üstünlükleri sayesinde yelken ve gemi endüstrisinin yanı sıra, dış mekan tekstillerinde, çadır ve brandalarda, otomotiv ve mobilya dikişlerinde de büyük bir güvenle kullanılabiliyor.

Durabond’un özel formüllü su önleyici kaplamalı versiyonu Durabond P WR, dikişlerde suyun iğne deliğinden taşınmasına karşı dayanıklılık gösteriyor. Bu iplik özellikle deri ürünler, koruyucu ayakkabılar, yürüyüş ayakkabıları, emniyet ayakkabıları, mobilya, yağmurluk ve mont gibi koruyucu giysilerde tercih ediliyor.

Firmanın yelken üretiminde kullandığı bir başka dikiş ipliği Durak Vardola ise normal dikiş ipliklerinin aksine büküm değil örgü yöntemi ile üretiliyor. Bu nedenle etkileyici görünümler sağlayan Vardola, genel olarak dekoratif efektler yaratmak için kullanılıyor.

Ogemar yelken üretimindeki nakış uygulamaları için Durak Polysoft 30 UV nakış ipliğini kullanıyor. Üstün performanslı bu iplik, klor gibi kimyasal etkilere ve güneş ışığı gibi dış hava koşullarına karşı da gelişmiş bir mukavemete sahiptir. Polysoft UV ipliği özellikle açık alan uygulamalarında; çadır, branda, tente, yelken vb. alanlara hitap ediyor.

Durak Tekstil ile ortak sinerji güç yaratıyor

Durak Tekstil ile yürüttükleri iş birliğinden çok memnun olduklarını söyleyen Tahsin Öge, her iki firmanın da müşteri memnuniyeti odaklı olarak çalışmasının ortak bir sinerji yarattığını belirtti. Firmanın, taleplerine oldukça duyarlı bir yaklaşım sergilediğini anlatan Öge, aldıkları servisin hızından da memnun kaldıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde pazarda ciddi bir canlanma beklediklerini söyleyen Öge, bu süreçte Durak Tekstil ipliklerinin kendilerine güç ve güven vermeye devam edeceğini ifade etti.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Fehringer zum Professor berufen

NETZSCH Mitarbeiter nimmt an Rallye Dresden-Dakar-Banjul teil