in , ,

NG AFYON EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN 22. AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, PRAG ODA ORKESTRASI VE SOLİSTLER KONSERİ İLE SON BULDU

Konser

Bu yıl 22.'si düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 2-8 Mayıs’ta NG Afyon’da gerçekleşti.

Yedi gün boyunca konuklara müzik ziyafeti sunan festivalin kapanışında Prag Oda Orkestrası ve Solistler Konseri kültür-sanat tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Ülkemizin ilk ve tek bölge orkestrası olan Şef Naci Özgüç yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Matteo Hager ile NG Afyon Otel’de 2 Mayıs akşamı başlayan 22. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, yedi gün boyunca konserler, sergiler ve söyleşilerle devam etti. 

Sanatseverlerden yoğun ilgi gören festival kapsamında Jakub William Graf Alena Mazakova Çello Piyano İkilisi, Frantiska Matouskova Pavol Prazenica Obua Piyano İkilisi, Jakub William Graf Çello Resitali, Innsolıtus Üçlüsü, Vysehrad Üçlüsü, Suk Dörtlüsü, Tuba Özkan Aslıdemirağ Viyola Piyano Resitali, Daniel Boura Piyano ve Suk Dörtlüsü konserleri gerçekleşti. Festivalin kapanışı ise Prag Oda Orkestrası ve Solistler ile gerçekleşti. 

Kapanış konserinde festivale katılan tüm sanatçılar bir araya geldi

Prag Oda Orkestrası ve Solistler Konserinde çeşitli uluslararası keman ve müzik yarışmalarının galibi Daniel Matejča (keman), bir dizi Çek keman yarışmasının yanı sıra, Almanya ve Avusturya’daki çeşitli yarışmalarda da ödüller kazanan Natálie Toperczerová (keman), aynı zamanda piyano eğitimi de almakta olan Bohumil Bondarenko (viyola), Prag Senfoni, Prag Filarmoni gibi çeşitli orkestralarla solist olarak sahne alan Jakub William Gráf (çello) ve aynı zamanda The Vyšehrad Üçlüsü’nde yer alan David Pěruška (çello) sahne aldı. 

Okul Söyleşileri kısmında ülkemizin kültür ve sanat ortamının temsilcilerini ağırlayan, Afyon-Bolvadin doğumlu ressam Yusuf Taktak’ın Afyon’un Nuh Köyü’ndeki bir köy okulunda açtığı sergisini de kapsayan festivalin konserlerinin tamamı festivalin son dokuz yılındaki en büyük destekçilerinden NG Afyon otelinde gerçekleşti. 

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Wenn die Stopptaste der Welt gedrückt wird

MHP-Vorsitzender bei doppelter Stimmabgabe erwischt!