“Yaşanılabilir Bir Dünya” için bugüne kadar birçok projeye öncülük eden Koroplast, dünyamızı ve çevremizi gelecek nesillere nasıl bırakabileceğimizi göstermek için adım atan herkesi “Dönüşüm Kahramanları” video serisinde bir araya getiriyor.
Müzik ile başlayan bir dönüşüm hikayesi
2014 yılında kurulan Fungİstanbul müzik grubu, atıklardan enstrümanlar yaparak sanatı ve müziği geri dönüşüm yaklaşımıyla birleştiriyor.
Sarı Poşetli Kız ile tanışın
Evindeki, ofisindeki ve sokaktaki atıkları toplayan ve ayrıştıran Sarı Poşetli Kız, çevresindeki insanlara örnek olup onların da geri dönüşüme katkı sağlaması için ilham oluyor. Kendi topladığı ve çevresinin ona verdiği atıkları ayrıştırdıktan sonra geri dönüşüm konteynerlerine bırakan Sarı Poşetli Kız, daha sürdürülebilir bir doğa ve çevre için gezegenimize destek oluyor.
Mis gibi bir Bodrum Gönüllüleri
Tülin Mor Janes önderliğinde başlatılan gönüllü hareketi, Bodrum Belediyesi’nin de katkısıyla, Bodrum’un çeşitli bölgesinde atık toplama etkinlikleri gerçekleştiriyor. Genellikle 10-15 kimi zaman da 60 kişiye ulaşan katılımcı sayısı ile daha temiz bir Bodrum için mücadele ediyor. Aynı zamanda doğa için gerçekleştirdiği çalışmalarla da örnek oluşturuyor.
Hashtagler Ağaç Dikemiyor
3 yıldır Karaman’ın çeşitli bölgesinden atık toplayan Doç. Dr. Ali Sevilmiş, bugüne kadar tam 10.000 poşet atık topladı. Asıl görevinin topluma örnek olmak olduğunu ve etkili çözümler için harekete geçmek gerektiğini savunan Sevilmiş, topladığı atıklar ile 3 yılda toplam 50.000 meşe palamudu ekti. Çocuklara daha temiz bir gelecek bırakmak için bu hareket ile önemli bir adım attı.
Koroplast, “Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” mottosu ile hayata geçirdiği Dönüşüm Kahramanları video serisi ve diğer tüm projeleriyle topluma çevre ve geri dönüşüm bilinci aşılamaya devam edecek.