in ,

DRK: İleriye dönük ve ihtiyaç temelli – Geleceğin insani yardımı

Dünya Kızılhaç Günü

Her yıl Dünya Kızılhaç Günü'nde güncel bilgi ve rakamların yer aldığı yıllık da yayınlanmaktadır.

Dünya Kızılhaç Günü’nde Alman Kızılhaçı (DRK), gelecekte üst üste gelen krizlerin yarattığı zorluklarla başa çıkabilmek için ileriye dönük insani yardımın önemini vurguluyor. DRK Başkanı Gerda Hasselfeldt: „Aşırı hava olayları, çatışmalar veya salgın hastalıklar gibi krizlerin birbiriyle örtüştüğünü ve dolayısıyla insani durumu daha da kötüleştirdiğini giderek daha fazla görüyoruz“ dedi. „Son yıllar hızlı ve etkili yardımın artık tek başına yeterli olmadığını göstermiştir. Bunun yerine, etkilenen insanlara yardım etmek ve geçim kaynaklarını güvence altına almak için uzun vadeli bir taahhüde ihtiyaç var.“

2022 yılı ve yeni yılın başlangıcı yurtiçinde ve yurtdışında krizler ve felaketlerle geçti. Bu krizler hiçbir şekilde tekil olarak görülemeyecek, birbiriyle örtüşen ve birbirini güçlendiren krizlerdir. Üst üste gelen krizler, günümüzde ve gelecekte insani yardım için en büyük zorluklardan biridir. Bu durum, dünyanın en büyük insani yardım kuruluşu olan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi’nin bir parçası ve dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteren bir aktör olarak Alman Kızılhaçı için özellikle geçerlidir.

Hasselfeldt 8 Mayıs Dünya Kızılhaç Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada „Geleceğe hazırlanmalı ve zor durumlarda bile hızlı ve etkili bir şekilde yardım edebilmek için gerekli kaynakları sağlamalıyız“ dedi. „Amacımız sadece kısa vadede etkilenen insanlara yardım etmek değil, aynı zamanda uzun vadeli perspektifler yaratmak ve kendi kendilerine yardım etme yeteneklerini güçlendirmektir.“ Bunun için özellikle krizlerin öngörülmesi, uzun vadeli bağlılığın önemi ve kardeş toplumların stratejik kapasitelerinin güçlendirilmesinde fırsatlar görüyor.

Foto: Willing-Holtz/ DRK

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Der Countdown für die 7. Internationale Eisenwarenmesse Istanbul hat begonnen!

„2023 Ausgewählte Auszeichnungen für das Produkt“ wurden verliehen