in ,

Deutsche Bahn, Belgrad’ın ilk metrosu için sözleşme imzaladı

Faaliyete başlama tarihi 2030 olarak planlandı

DB iştiraki DB E&C, Batı Balkanlar'daki ilk metro projesinin inşası için proje yönetiminden yükümlü - Sırbistan'ın başkentinde mobilite dönüşümünü tetikleyecek modern metro sistemi / Foto: DB AG / Dominic Dupont

Deutsche Bahn, Batı Balkanlar’daki ilk metronun inşası için proje yönetimini üstlenecek. Belgrad şehri dün, Deutsche Bahn’ın uluslararası alanda faaliyet gösteren iştiraki DB Engineering & Consulting (DB E&C) ile milyonluk bir sözleşme imzaladı. DB E&C’nin hizmetleri arasında 21 istasyon ve bir depo ile toplam 21.2 km’lik hat için proje yönetimi, tasarım incelemesi ve inşaat denetimi yer alıyor. Bu hat, Sırbistan’ın başkentinde yerel toplu taşımacılığı güçlendirmek ve gelecekte araç trafiğini azaltmak amacıyla planlanan üç hattan ilkidir. Hazırlık çalışmaları bu yıl başlayacak olan hattın 2030 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

DB E&C’yi de bünyesinde barındıran DB E.C.O. Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Niko Warbanoff DB E&C’yi de bünyesinde barındıran Grup: „Bölgede güvenli ve verimli bir metro sistemine öncülük etmek için sabırsızlanıyoruz. Bu sayede kentsel merkezler, ticaret ve yerleşim alanları ile eğlence ve turizm destinasyonları birbirine bağlanarak daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkacaktır. Alman know-how’ı mobilite dönüşümü konusunda uluslararası alanda talep görüyor. Aynı zamanda yurtdışında edindiğimiz tecrübeyi Almanya’daki demiryolları için de kârlı bir şekilde kullanabiliriz. Gerçek bir kazan-kazan durumu.“

DB E&C Hakkında

DB E&C, 1966 yılından bu yana konseptten işletmeye kadar altyapı projelerine danışmanlık yapmakta, planlamakta ve uygulamaktadır. Daha önce Balkanlar’daki ilk yüksek hızlı tren hattının yönetimi de dahil olmak üzere bölgedeki altyapı ve mobilite projelerini başarıyla desteklemiştir.
DB E&C, DB E.C.O.’nun bir parçasıdır. DB E&C, Deutsche Bahn’ın da mühendislik hizmetleri, danışmanlık ve uluslararası altyapı ve ulaşım işletmeciliği sunduğu DB E.C.O. Grubu’nun bir parçasıdır.

Foto: DB AG / Dominic Dupont

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

HDP warnt vor Regierungsdiskurs im Vorfeld der Wahlen

DIE ERSTE FINTECH-INVESTITION VON KOÇFINANS