in ,

CNN, depremzedelerle seçimi konuştu: Cehennemin kapılarını kapatacağız

ABD merkezli yayım kuruluşu CNN, Türkiye’deki depremzedelerle seçimleri konuştu. Depremzede Ayhan Canımoğlu, „Seçim sandığı yetkilileri sorumlu tutmak için tek yol. Umuyoruz ki, cehennemin kapılarını kapatacağız“ ifadelerini kullandı

"Seçim sandığı yetkilileri sorumlu tutmak için tek yol. Umuyoruz ki, cehennemin kapılarını kapatacağız"

ABD merkezli yayım kuruluşu CNN, Türkiye’deki depremzedelerle seçimleri konuştu. Depremzede Ayhan Canımoğlu, “Seçim sandığı yetkilileri sorumlu tutmak için tek yol. Umuyoruz ki, cehennemin kapılarını kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe’nin CNN’e dayandırdığı habere göre, gazetede “Depremin harap ettiği Türkiye’nin güçlü lideri artçı sarsıntıdan kurtulabilecek mi?” başlığıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerle seçimin değerlendirildiği haber yayımlandı.

Tamara Qiblawi, Jomana Karadsheh ve Can Ertuna imzasını taşıyan haberde, CNN’in konuştuğu isimlerden biri olan 36 yaşındaki Hataylı Bedi Değirmenci, yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti suçladı.

‘BU BİR AFET DEĞİL’

Depremden 72 saat sonra akrabası ve İtalyan arama kurtarma ekibi tarafından enkazdan çıkarıldığını belirten Değirmenci, “Enkaz altındaki ilk 48 saatte, kızım Talya hayattaydı. Düzenli olarak konuşuyorduk. Sonra aniden konuşmayı bıraktı. Bu bir afet değil, cinayetti” dedi.

Bedi Değirmenci depremlerde eşini, eşinin ailesini, 4 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğunu kaybettiğini kaydetti.

‘BÖLÜNMÜŞLÜK DEPREMLE BİRLİKTE DERİNLEŞTİ’

Depremde 6 yaşındaki oğlunu kaybeden Değirmenci’nin baldızı Meltem Canımoğlu, “Yaşayan ölüler gibi hissediyoruz. Rüzgarda savrulan bir balon gibi hissediyorum” diye konuştu.

Meltem Canımoğlu hâlâ depremde ölen anne ve babasına mesajlar attığını söylerken, eşi Ayhan Canımoğlu ise, kederini seçim sandığına taşımaya kararlı olduğunu ve oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğini ifade etti. Canımoğlu, “Seçim sandığı yetkilileri sorumlu tutmak için tek yol. Umuyoruz ki, cehennemin kapılarını kapatacağız” dedi.

‘EN GERGİN DÖNEM’

Seçimlerle ilgili görüşü sorulan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, “Bu Türk toplumunda gördüğüm en gergin dönem. Seçimler ülkenin hangi yönde ilerleyeceğiyle ilgili olacak ve Türkiye’nin nereye gideceğine ilişkin iki çok farklı görüş var” ifadelerini kullandı. Bu bölünmüşlüğün depremle birlikte derinleştiğini belirten Aydıntaşbaş, “Deprem her iki tarafı da her şeyden daha çok konsolide etti” dedi.

Haberde, depremlerin ardından muhalefetin Erdoğan’a olan kızgınlığının daha da arttığı belirtilirken, Erdoğan destekçilerinin ise yıkılan her şeyi yine mevcut cumhurbaşkanının onarabileceğini söylediği belirtildi.

‘İNSANLAR HATALAR YAPAR…’

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a da giden CNN ekibinin konuştuğu isimlerden, şehirde kurulan çadır kentte yaşayan Nuray Canpolat, “Tek isteğim bir ev. Ama apartmandaki tek kiracı olduğum için, kayıpları en son telafi edilecek kişilerden biri olduğumu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Seçimlerle ilgili konuşan Canpolat, “Tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vereceğim. İnsanlar hatalar yapar ve insanları hatalarına rağmen seversiniz. Önce Allah, sonra cumhurbaşkanımız Erdoğan bizi korusun” diye konuştu.

Kentte yaşamın yavaş yavaş normal akışına döndüğünü bildiren CNN, Kahramanmaraş’ın önemli bölümünde Canpolat’ın fikirlerine benzer düşüncelere tanıklık ettiklerini aktardı. Kahramanmaraş pazarından bir esnaf, “Ülkede Erdoğan kadar sevilen başka bir lider var mı?” derken, bir başka pazarcı “Seçimi kaybetme ihtimali yok. Her zaman Tayyip, Tayyip, Tayyip. Yüzde 60 oy alacak” dedi.

‘ÜLKEDEKİ KUTUPLAŞMA ÇOK DERİN’

14 Mayıs’ta ilk kez oy kullanacak Ziya Kahveci ise, siyasetten uzak durmayı tercih ettiğini ancak seçim gecesinden endişeli olduğunu belirtti. Kahveci, “İktidardaki parti kaybederse sokağa çıkıp çatışacaklarını söyleyen yakın arkadaşlarım var. Onları sokağa çıkmamaları için ikna edemiyorum. Bana bağırıyorlar. Onlarla seçim hakkında bile konuşamıyorum. Ülkedeki kutuplaşma çok derin. Seçim gecesi hem apartmanın hem de evin kapısını kilitleyeceğim” diye konuştu.

Gazete Davul

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Sürdürülebilir Yaşam için 23 bin Ağaç

Yeşil Sol adayları: Bu seçim nefes alma seçimidir