in , ,

İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!

Firmalar

Aksoylar Mühendislik sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket oldu

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma kuruma yararlarının yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Aksoylar Mühendislik endüstriyel tesislerin, elektrik, doğalgaz, mekanik, yangın, havalandırma ve iklimlendirme tesisatları ile inşaat faaliyetleri konusunda müşterilerine uluslararası standartlara bağlı güvenilir, iş sağlığı ve güvenliğinin ön planda olduğu kaliteli çözümler sunuyor.

Aksoylar Mühendislik bağımsız denetim sonrası sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olmuştur.

Aksoylar Mühendislik  Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Aksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Mühendislik sektöründe İşte Eşit Kadın sertifikasına sahip ilk ve şu an için tek şirket olarak sürüdürülebilir kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğini şirketimizde benimsiyor ve uygulamalarımızla destekliyoruz.’’ Ifadesinde bulundu.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Für ein faires und funktionierendes System

Mülheimer Weles Medizinprodukte GmbH bietet kostenfreie Pflegebox im Abo