in ,

GRAND PERA’DA NİSAN AYI EŞSİZ KONSERLER İLE RENKLENİYOR

GRAND PERA’DA SANAT ETKİNLİKLERİ

Aslıhan And’ın solo flüt repertuvarının renkli eserlerini geniş bir yelpazede seyirciyle buluşturduğu Solo Flüt Resitali, 30 Nisan Pazar akşamı Cercle d'Orient sahnesinde yer alacak.

Beyoğlu tarihinin yaşayan mirası Grand Pera, Nisan ayı boyunca kültür, sanat ve müzik dolu bir programla ziyaretçilerini karşılıyor. 

Duygusal elementlerle harmanladığı yüksek enerjili tarzını global sahnelerde sevdiren, Dynamic imzalı İtalya çıkışlı DJ / Prodüktör Ivan Masa, 14 Nisan Cuma akşamı Zoe Garden’da.

Çocuk yaştan itibaren aşka tutulduğu bağlamasıyla, Anadolu’nun tüm güzel seslerini sanatına işlemiş bir isim Coşkun Karademir, Emek Sahnesi’nde Aşık Veysel gecesinde 20 Nisan Perşembe akşamı dinleyicileri ile buluşacak. 

Türkiye’de caz kulüplerinin aranılan ismi İstanbul Jazz Band Ece Göksu,  23 Nisan Pazar akşamı Emek Sahnesi’nde dinleyicileri ile buluşacak. 

Dünya Koro Müziği Sempozyumu kapsamında 25-30 Nisan tarihleri arasında Emek Sahnesi ; Sofia Vokalensembl, Nilüfer Çoksesli Korosu – Boğaziçi Mezunlar Korosu, Georgia Eyalet Üniversitesi Korosu, Koro İstanbul – 9 Eylül Üniversitesi Çok Sesli Korosu – Boğaziçi Gençlik Korosu, Vancouver Gençlik 

Korosu, Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Korosu – Devlet Çoksesli Çocuk Korosu – Cantemus Çocuk Korosu ve Fayha Ulusal Korosu’na ev sahipliği yapacak. 

Aslıhan And’ın solo flüt repertuvarının renkli eserlerini geniş bir yelpazede seyirciyle buluşturduğu Solo Flüt Resitali, 30 Nisan Pazar akşamı Cercle d’Orient sahnesinde yer alacak. 

Müziğin ritmine kapılıp ruhunuzu müzikle beslemek istiyorsanız biletlere www.biletinial.com adresinden, Grand Pera Nisan ayı programına www.grandpera.com adresinden ulaşabilirsiniz. 

Grand Pera Hakkında:

Büyük Kulüp olarak da bilinen Cercle d’Orient (Serkil Doryan), Beyoğlu’nun en güzel ve eski yapılarından biri olarak öne çıkar. Abraham Paşa tarafından mimar Alexandre Vallaury’ye 1883 yılında inşa ettirilen bu bina, ilk olarak konut amacıyla kullanılmak için yaptırılmıştır. Sonrasında ise Osmanlı’nın ilk sosyal kulübü olarak kullanılmaya başlanmıştır. Farklı alanlarda hizmet veren dükkanlara, en şık mağazalara ve seçkin terzilere ev sahipliği yapmıştır.  1983’teki yangından sonra terkedilmiş ve tahrip olmuştur. 2009 yılında ise yenileme kararı çıkarılmış ve halen ayakta kalabilen yapıları korunarak restorasyonu gerçekleştirilmiştir. Günümüzde Grand Pera projesinin bir parçası olarak yer alan bu tarihi yapı, 1. Derece tarihi eser olarak tescillenmiş ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Grand Pera denince akla ilk gelen mekanlardan biri Emek Sahnesi’dir. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan bu sahne, Cercle d’Orient binası ile birlikte tarihe ve pek çok olaya tanıklık etmiştir. 1924 yılında açılan Emek Sahnesi, o dönemlerde Melek Sineması olarak anılıyordu. Mimarlığı Rafael Alguadiş’e ait olan bu sinemanın perdesinin iki yanına art nouvea tarzda melek heykelleri yerleştirilmiştir. Ayrıca sinemaya giriş olarak kullanılan Melek Apartmanı da sahneye ismini veren etkenlerden. Grand Pera’da hizmet vermeye devam eden Emek Sahnesi, oldukça önemli açılışlara, galalara ve özel gösterimlere ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Erwartungen am Airport Nürnberg übertroffen

KOBİ’LERİN EN ÇOK KARŞILAŞTIĞI 5 SİBER GÜVENLİK AÇIĞI