in ,

FİŞEKHANE SAILING CUP BAŞLIYOR

Yelken

Geçtiğimiz sene 46 teknenin kıyasıya mücadele ettiği ve yarışlar sonunda dereceye giren takımların kupalarının görkemli bir yelkenci partisi ile takdim edildiği Fişekhane Sailing Cup' ın ikincisi 29 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan FİŞEKHANE SAILING CUP, her yıl onlarca teknenin rekabet ettiği BAUISC Spring Trophy’nin üçüncü etabı olarak gerçekleştirilecek.

29 Nisan Cumartesi günü Saat 11.50’de verilecek hazırlık uyarı işareti ve akabinde saat 12.00’de çalacak start düdüğü ile 50’ye yakın sayıda yelkenli yarış teknesinin start alması bekleniyor.

Orsa-pupa seyrine göre kurulacak şamandıra parkurunun kurulacağı Zeytinburnu sahilinde, gün boyunca 2 farklı yarış yapılması planlanıyor. Özellikle nisan ayındaki hakim rüzgarlar göz önüne alındığında, rekabetin daha zorlu olması bekleniyor.

Hava şartlarına göre değişiklik gösterebilecek olsa da 12.00’de çalması beklenen start düdüğünün ardından, yarışların her birinin yaklaşık 90 dakika sürmesi planlanıyor.

Birbirinden farklı boyda ve modelde teknelerin bulunduğu yarış filosu IRC-0-1-2-3-4, Sportsboat ve Gezgin sınıflarına ayrılacak ve her tekne sahip olduğu reyting değerlerine göre, kendi sınıflarında derecelendirilecek.

Yarışların sonunda ise Fişekhane’de gerçekleştirilecek ödül töreni ile her sınıfın ilk 3 derecesine giren takıma ödülleri takdim edilecek. Ödül töreni sonrasında İstanbul yat yarışı sezonunun ilk yelkenci partisi gerçekleşecek.

Yarışa katılacak ekipler kayıtlarını ücretsiz olarak https://www.fisekhanesailingcup.com/ adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Fişekhane hakkında:

İstanbul’un yeni kültür, sanat, eğlence ve yaşam merkezi Fişekhane, 170 yıllık tarihi dokusuyla şehrin buluşma noktası

Fişek Fabrikası, diğer adıyla Fişekhane, savaşlarla dolu bir dönem olan 19. yüzyılın ilk yarısında, Osmanlı Devleti’nin ve ordusunun modernleşme çabalarının göstergelerinden biri olan “Zeytinburnu Fabrika-i Hümayun” bünyesindeki önemli yapılardan biri olma niteliğini taşıyor.

Endüstriyel kimliğiyle kentin geçmişinde çok özel bir yere sahip olan ve yüzyılı aşkın süredir kamunun kullanımına kapalı kalan bu tarihi yapı, dünya standartlarında bir restorasyon çalışması ile yeniden yaşama kazandırıldı. Özgünlüğü korunarak, büyük bir hassasiyetle restore edilen ve günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlanan Fişekhane, 19. yüzyıl mimarisinden izler taşıyan tarihi atmosferiyle, ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Fişekhane, 417 kişilik ana sahnesi, 220 kişilik ikinci sahnesi, 100 kişilik Black Box alternatif sahnesi, toplam 671 kişilik sinema salonları ve Contemporary İstanbul Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen sanat ürerim ve sergi mekânı Cocoon ile ziyaretçilerine sanatın tüm alanlarını sunuyor. Yazın sahilde kurulan Deniz Sahne’de 2300 kişilik sahne sanatları ve konser etkinlikleri, ayrıca sokakları, açık alanları ve dünya mutfağının eşsiz tatlarına sahip şef restoranlarında, festivaller ve etkinlikler ile Fişekhane, kültür-sanat, gastronomi ve iyi yaşamı tek çatı altında topluyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Autor*innen, die die Bücher nicht mögen

EU-Kommission begrüßt Einigung auf Europäisches Chip-Gesetz