in ,

Aalen Üniversitesi yeni projesiyle sürdürülebilirliğe odaklanıyor

Aalen Üniversitesi, daha fazla plastik atığın geri dönüştürülmesi amacıyla yeni bir araştırma projesi başlattı

Prof. Dr. Doris Aschenbrenner (solda) ve Dr. Iman Taha "Recyclebot" adlı start-up araştırma projesine liderlik ediyor. / Foto: Hochschule Aalen | Gaby Keil

„Recyclebot“ projesi, plastik atıkları daha verimli ve daha çevre dostu bir şekilde geri dönüştürebilecek yeni bir atık işleme türü geliştiriyor. Proje için hayata geçirilecek robot, atıkları hızlı ve verimli bir şekilde ayrıştırıyor. Bu sayede plastik atıkların geri dönüşümünde daha yüksek bir kalite elde edilebilecek. Federal Çevre, Doğa Koruma, Nükleer Güvenlik ve Tüketicinin Korunması Bakanlığı (BMUV), bir finansman girişimi kapsamında projeyi yaklaşık iki milyon avro ile finanse ediyor.

Aalen Üniversitesi, yerel atık yönetimi şirketi GOA ve teknik ortaklar wesort.ai, green Delta ve Holzer ile işbirliği içinde yeni bir araştırma projesi başlattı. Projenin odak noktası, sensörler yardımıyla atıkları otomatik olarak ayıran ve işleyen işbirlikçi bir geri dönüşüm robotunun geliştirilmesi. Yapay zeka (AI) ile donatılan robot, atıkları hızlı ve hassas bir şekilde ayırarak atıkların neredeyse tek çeşit geri dönüşümünü ve plastik atıkların geri dönüşümünde daha yüksek kaliteyi mümkün kılıyor.

Bu projede işbirlikçi robotiklerin kullanılması, insan işçileri tehlikeli veya yorucu görevlerden kurtarırken atık işlemede daha fazla verimlilik elde edilmesini mümkün kılıyor.

Proje liderlerinden Prof. Dr. Iman Taha, „Bu önemli araştırma projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Recyclebot’u geliştirerek çevremizin korunmasına önemli bir katkıda bulunabilir ve aynı zamanda atık yönetimi alanında yeni iş alanları yaratabiliriz“ dedi. Dr. Doris Aschenbrenner ise şunları ekledi: „Yapay zeka ve işbirliğine dayalı robotik geleceğin çalışmaları için önemli faktörler. Bu konuları, nihayetinde yapay zeka ve robotlarla birlikte çalışacak insanlarla katılımcı bir şekilde keşfedersek, teknik açıdan gelişmiş ve sosyal açıdan adil bir iş dünyası için yeni olanaklar yaratmış oluruz.“

Foto: Hochschule Aalen – Technik und Wirtschaft

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

GLORIA HOTELS & RESORTS MITARBEITER RANNTEN FÜR DIE PARILTI VEREINIGUNG IN RUNTALYA

PLASTIKVERPACKUNGEN SIND IN DER NACHHALTIGKEITSLISTE DURCHGEFALLEN!