in , ,

‚Kahtalı Mıçe‘ lakaplı Mustafa Aslan depremde 25 akrabasını kaybetti

Bu acıya yürek dayanmaz!

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. 'Kahtalı Mıçe' olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Aslan'ın ailesinden 25 kişi de bu depremlerde yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Depreme Adıyaman’da yakalanan Kahtalı Mıçe’nin ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

„Kahtalı Mıçe“ olarak tanınan usta sanatçı Mustafa Aslan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde ağır yıkımlara neden olan depremlerde büyük kayıplar yaşadı. Sanatçının Hatay’da yaşayan 25 akrabası deprem nedeniyle yaşamını yitirdi. 

2. Sayfa programının Instagram hesabında yer alan habere göre, 70 yaşındaki „Kahtalı Mıçe“ lakaplı Mustafa Aslan, depremde 25 akrabasını kaybetti. Usta isim, yaşadığı kayıplarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. Mıçı, Mustafa’nın kısaltılmışıdır. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda okudu. Çocukluğunda çokça pamuk tarlasında çalışmaya gittiği için ilkokulu 9 senede bitirdi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan sınavlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta’da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde türküler söyledi. Şarkıcılığın yanı sıra „Beynelmilel“ filminde oynadı. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Kahtalı Mıçe, 1975 yılında Hülya Hanım ile evlendi ve 4 çocuğu vardır.

Süper Haber

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Der Verlust von Menschenleben bei Erdbeben wird 50 Tausend übersteigen

Opferzahl steigt auf mehr als 37.500