Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi ‘aydabir’in dokuzuncu çekimi ‘Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar’ tamamlandı. İDEALİST İç Mimarlık Derneği dernek üyesi ve Designmixer Kurucusu Tijen Samuray Öztek’in moderatör olarak yer aldığı etkinlik, ‘Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar’ temasıyla gerçekleşti. Söyleşide Yellowdot Kurucu Ortağı, Tasarımcı Dilara Kan ve Sanatçı Mehmet Sinan Kuran konuşmacı olarak yer aldı.
İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi ‘aydabir’in dokuzuncu söyleşisi; ‘Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar’ başlığı altında, ünlü sanatçı ve tasarımcıların katılımıyla düzenlendi. İDEALİST İç Mimarlık Derneği dernek üyesi ve Designmixer Kurucusu Tijen Samuray Öztek’in moderatörlüğünde, 30 Ocak Pazartesi günü düzenlenen buluşmada, “Tasarımda Multidisipliner Yaklaşımlar ve İş Birliktelikleri Üzerine” keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Söyleşide Yellow dot Kurucu Ortağı, Tasarımcı Dilara Kan ve Sanatçı Mehmet Sinan Kuran ile günümüz dünyasına ışık tutan keyifli bir sohbet ortamı oluştu.
Söyleşide; tasarımda iş birliktelikleri konuları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ressam Mehmet Sinan Kuran ve Dilara Kan’ a yönlendirilen sorularda çalışma stillerinde yaratma ve üretme süreçlerine sanat, tasarım ve üretim konularında kurdukları iş birlikteliklerinin sonuca etkileri üzerinde tartışmalar yapıldı. Çıkan işin planı, organizasyonu ve son ürün olarak maddesel avantajların yanında yaratıcılık ve üreticilik açısından da takım çalışmalarının da farklı yaklaşımlar ve bakış açıları ile manevi motivasyon anlamında yeni sinerjiler doğurduğu görüşleri üzerinde duruldu. Yoktan var etme konusunun her aşaması ile başlı başına bir tasarımsal süreç olduğu ve buna katılan her bireyin, kuruluş ve fikrin sonuca etkisinin çok değerli olduğu tartışıldı ve katılımcılar bu anlamda yaşadıkları proje süreçlerinden ve tasarım dünyasında bu tarz örnek iş birliklerini anlattılar. Sunumlarını görselleri ile destekleyerek renkli ve yaratıcı fikir ve ürünlerini paylaştılar. Söyleşide deneyimli tasarımcı ve sanatçıların gençler ile yaptığı ve yapacağı ortak çalışmaların, her iki taraf içinde çok değerli olduğu, yaratıcılık dünyasının insanlığa daha faydalı geri dönüşümü ve sürdürülebilir olabilmesi açısından sosyal bir sorumluluk değeri taşıdığı konusu üzerinde duruldu. İş dünyasında deneyimli sanatçı ve tasarımcı konuşmacılar, iç mimarlık fakültesi öğrencilerinden gelen soruları yanıtlayarak, genç beyinlere sıkı ve disiplinli çalışmanın önemini ve egodan sıyrılarak çeşitli gruplar ile iş birlikleri yaparak fikirlerini işlerine yansıttıkları sürece iç motivasyonlarının daha da artacağı önerilerinde bulundular.
Dilara Kan Hon; Marmara Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde ve Milano Istituto Europeo di Design’da eğitimini tamamladı. Tasarımcı; Milano, İstanbul ve Hong Kong’daki iş deneyimlerinin ardından 2017’de eşi Bodin Hon ile Hong Kong merkezli Yellowdot’u kurdu. Studyo’nun multidisipliner portfolyolarında; aydınlatma, mobilya, ev aksesuarı, gözlük tasarımı gibi farklı birçok ürün grubu yer almaktadır.
Mehmet Sinan Kuran resim serüveninde hem izleyicilerin hem de koleksiyonerlerin beğenisini toplayan ve dikkat çeken bir ressam oldu. Çizimlerinde kendine özgü dünyasını baş döndürücü detaylarla zenginleştiren sanatçı, hem minyatür gibi tasvir biçimine yakın durmaya hem de popüler imgelerle içinde yaşadığı zaman dilimini eğlenceli bir şekilde görselleştirmektedir. Sanatçının çalışmaları Türkiye’nin birçok saygın resim koleksiyonunda yer almaktadır.
Tijen Samuray Öztek eğitimini, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Tekstil ve TEV’in full bursu ile gittiği Savannah College of Art & Design (SCAD) da Fiber Arts ve Interior Design Bölümü’nde tamamladı. Tekstil Sektöründe; tasarım, üretim, satış ve pazarlamada yurt içi ve yurt dışı deneyimlerinden sonra, 2011’de Designmixer’i kurdu. Dekorasyon, seyahat, sanat ve kültür konularındaki deneyimlerini yazıları ile paylaşan ve birçok markaya danışmanlık veren Öztek; 2017’den bu yana ‘Designmixer’ ile yüzey tasarımlarını farklı malzemeler ve tekniklerle üretip Türkiye ve yurt dışında birçok projeye imza atıyor.
‘aydabir’ söyleşi serisinin tüm videoları, İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalında izleyenlerle buluşuyor.
Bien Hakkında
Bien, Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularındandır. Tasarımdaki öncü kimliğiyle de dikkatleri çeken Bien, sergilediği çevreci yaklaşımı ve doğaya saygılı tavrıyla öne çıkan bir markadır. Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yapan Bien, yurt içinde 100’ü aşkın yetkili satıcısı, 3.500’ü aşkın satış noktasıyla pazardaki yerini almaktadır. Bien ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın ürün koleksiyonuyla yılda 45 milyon m2’nin üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. 2020 yılında yapılan yeni yatırımlarla 1 milyon adet/yıl seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi, armatür üretim tesisi ve tamamlayıcı ürünler üretim tesislerini faaliyete geçiren Bien’in ürün yelpazesinde ıslak mekanlara yönelik ürünler, seramik sağlık gereçleri, armatürler, gömme rezervuar, banyo mobilyası ve banyo aksesuarları yer almaktadır. 6 kıtada 95’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, tüm üretimini TS EN 14411 ve TSE YILDIZ/ÇİFT YILDIZ belgelendirmesi ile, Türk standartlarına uygun olarak üretmektedir. Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001 ve ISO 27001:2013 sertifikalarını alan Bien, aynı zamanda Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliği kapsamında ’Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’’ (Authorised Economic Operator) sertifikasını almaya da hak kazanmıştır.