in ,

„Ayrım gözetmeden tüm toplum için Hızır olacağız“

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat’tan Hızır ayı mesajı

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Başkanı Celal Fırat

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, Hızır ayı dolayısıyla paylaştığı mesajda, “Kimse kimsesiz değildir. Her birimiz birbirimizin Hızır’ıyız. Birbirimizin elinden tutmamız lazım. Öncelikle birilerinin elleriyle tasarlanarak yeni bir din anlayışı ile bize dayatılmak istenen, Aleviliğin aslında sosyal, siyasal, inançsal bir asimilasyon olduğunu Hızır’ın yardımıyla hep birlikte haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Başkanı Celal Fırat, Hızır ayı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Fırat mesajında, Hızır ayının sonsuz güzellik ve sonsuz adaletli olduğunu ifade etti.

“KAPİTALİZM BİZE RUHSUZ, DUYGUSUZ BİR DİN ANLAYIŞI DAYATIR”

Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

“Aleviler olarak Hızır oruçlarımızı Ocak ayının sonu ile Şubat ayının başında tutmaya başlıyoruz. Hızır sonsuz güzel, sonsuz adalettir. Güven, özgürlük, dürüstlük, sadakat, şefkat, saygı evrenseldir. Çatışan değerler üzerinde toplumu canlı tutan bireyin duygu, düşünce davranışına yön veren kapitalizm, insanın güvenilmez, riyakar, çıkarcı olduğuna vurgu yapar. Psikolojik toplumsal hastalıkların oluşmasına da sebep olur. İrademizin bir fiili olan inancımızın dahi kontrolümüzden alarak ruhsuz, duygusuz bir din anlayışını bize dayatır. Bu çürümüşlük disiplinler arası bir içeriğe sahip olan ortak kültürleri, inançları ve değerleri birbirine düşman etmektedir. Ölümsüzlük varmış gibi sermaye biriktiren, biriktirdiği sermayeye karşılığında insan öldüren, doğayı yok eden bir sistemdir kapitalizm. Nüfus artışı, savaşlar, sınır anlaşmazlıkları, sağlık ile ilgili sorunlar kapitalizmin kar hırsının sonucudur.

“BİRBİRİMİZİN HIZIR’I OLALIM”

Ancak bizler Bozatlı Hızır’ın izniyle umudumuzu yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm bu olumsuzlukların karşılığında düşünen, fikir yürüten, bulunduğu çağı sorgulayan, bu çağın yaratmış olduğu kin, öfke ve nefrete boyun eğmeyen, inançlı insanların geleceği için birer ışık olacağına inanıyorum. Kimse kimsesiz değildir. Her birimiz birbirimizin Hızır’ıyız. Birbirimizin elinden tutmamız lazım. Öncelikle birilerinin elleriyle tasarlanarak yeni bir din anlayışı ile bize dayatılmak istenen, Aleviliğin aslında sosyal, siyasal, inançsal bir asimilasyon olduğunu Hızır’ın yardımıyla hep birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Aleviler kimsesiz değildir. Ayrım gözetmeden tüm toplum için Hızır olacağız. Her gün hayatımızı yaşanmaz kılan, bizi insanlıktan çıkartan, insanı köleleştiren mevcut ekonomik sistemi hep birlikte aşacağız. Birbirimizin huzuru olacağız. Hızır evlerinize mihman olsun. Evlerinize güzellik getirsin. Gönlünüzden ne güzellikler diliyorsanız Bozatlı Hızır tez zamanda kabul etsin. Hak cümlemizin yoldaşı olsun.”

PIRHA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

BURAK ÇEVİK’İN YENİ FİLMİ “UNUTMA BİÇİMLERİ” 73. BERLİN FİLM FESTİVALİ’NDE!

HAMİLELİK DÖNEMİNDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA DİKKAT EDİN!