in ,

Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı sektör profesyonellerini 31. kez bir araya getirmeye hazırlanıyor

Fuar

Son teknoloji makine ve ürünlerin sergilendiği platform Plast Eurasia İstanbul, 23 Kasım’da Tüyap İstanbul’da ziyaretçileriyle buluşacak. Fuara 100’ün üzerinde ülkeden 1000’e yakın katılımcı firma ve 65.000’in üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Son teknoloji makine ve ürünlerin sergilendiği platform Plast Eurasia İstanbul, 23 Kasım’da Tüyap İstanbul’da ziyaretçileriyle buluşacak. Fuara 100’ün üzerinde ülkeden 1000’e yakın katılımcı firma ve 65.000’in üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Avrupa’da her yıl düzenlenen en büyük plastik endüstrisi fuarlarından biri olan Plast Eurasia İstanbul Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) iş birliği ile 31. kez İstanbul’da Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23-26 Kasım tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Plastik makineleri, kalıp, soğutma sistemleri, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, geri dönüşüm, hidrolik pnömatik, hammadde ve kimyasallar, kauçuk sektörlerindeki üretici, imalatçı, ham madde tedarikçisi, distribütor, toptancı ve bayileri bir araya getiren fuar, Türkiye’de rakibi olmayan bölgenin en büyük plastik fuarı konumunda. Geniş katılımcı profili ile sektörün nabzını tutan Plast Eurasia fuarında ziyaretçiler, sektördeki tüm yenilikleri, son teknoloji makine ve ürünleri aynı platformda tanıma fırsatı bulurken, plastik sektörüne ait son teknoloji ürünleri test etme şansı yakalayacaklar.

Her sene ilgi giderek daha da artıyor

Katılımcıların 2021 yılı siparişlerinde %83 oranında artış olduğunu belirttiği fuar, düzenlendiği her yıl katılımcı ve ziyaretçisi ile istikrarlı bir şekilde büyümeye ve sektöre yön vermeye devam ediyor.

Geçen sene 39 ülkeden 900’ün üzerinde alım heyeti, 99 ülkeden 60.742 ziyaretçi, 39 ülkeden 852 katılımcı firmanın yer aldığı fuarda, bu sene Almanya, Amerika, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Malezya, Tayland, Tayvan ve İran başta olmak üzere 102 ülkeden firma çoktan katılımcılar arasında yerini aldı. Fuara dört gün boyunca 100’ün üzerinde ülkeden 65.000’in üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Geçen sene 120.000 m2 alan üzerinde gerçekleştirilen fuar için sektör firmalarından gelen yoğun katılım talebi üzerine bu sene, 2 adet ek salon açıldı. 23-26 Kasım’da gerçekleşecek Plast Eurasia’da sektörün lider ham madde üreticilerinin yer aldığı ham madde salonlarında satış için yerler tükenirken, makine salonlarında da satış için sınırlı sayıda yer kaldı.

T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB’den destek 

Fuar katılımcıları, hem T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan hem de KOSGEB’den destek alabiliyorlar. Ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği alım heyeti programı kapsamında katılımcı firmalar ile yurt dışından gelen alım heyetleri görüşme yapabilecekler.

Business Connect Programı ile fuar öncesi başlayan iletişim sonrasında da devam edecek

Tüyap’ın Business Connect Programı sayesinde katılımcı ve ziyaretçiler, karşılıklı olarak birbirlerinin online profillerini görüntüleyebiliyor, fuar alanında ve dijital platformda yapacakları toplantılar için birbirlerine istek gönderebiliyor, birebir görüntülü görüşme yapabiliyorlar. Bu online platform sunduğu dijital çözümlerle katılımcılar ve ziyaretçiler,  sanal ortamda bir araya gelecek, görüşme ayarlayabilecek ve iletişimlerini bu platformda sürdürebilecekler.

Sektörün ülke ekonomisine katkısı her geçen büyüyor

2022 yılı Ocak – Mayıs aylarında, 2021 yılının eş dönemine kıyasla plastik mamul sektöründe miktar bazında üretim %4.8, ithalat %7.3, ihracat ise %1.9 arttı.

Yılın ilk 5 ayındaki artış trendi yılın son 7 ayında da devam ederse 2022 yılı sonunda yıllık bazda sektör üretiminin %8.4, ithalatının %7.3 artması ve ihracatının aynı düzeyde kalması beklenirken, yurt içi tüketimin %11 artması ve dış ticaret fazlasının %2,4 gerilemesi bekleniyor. Trendin devam etmesi halinde ayrıca, 2022 sonunda mamul üretiminin 11,2 milyon ton ve yurt içi talebin 9,3 milyon ton, ithalatın 708 bin ton ve ihracatın 2 milyon 640 bin ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Trende devam ettiği takdirde sektörün 2022 yılının sonunda 1 milyon 932 bin ton dış ticaret fazlası vermesi de bekleniyor.

5 aylık sürede gerçekleşme trendinin yılın kalan aylarında da sürmesi halinde 2022 yılı sonunda değer bazında üretimin %15,4 ve ihracatın %10,3 artması bekleniyor. Ayrıca 2022 sonunda mamul üretiminin 46,5 milyar dolar ve ihracatın 7,9 milyar dolar olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Irak, Almanya, İngiltere, İsrail ve İtalya Türkiye’den en çok plastik mamul ihracatı yapılan ülkeler olarak öne çıkıyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Wachstum um jeden Preis

CHP’li Sarı’dan ‚Enflasyon aralıkta hızla düşecek‘ diyen Bakan Nebati ‘ye yanıt