in ,

30. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na Geri Sayım Başladı!

Moda

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın 30. yıl hazırlıkları heyecanla devam ediyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın 15 Kasım Salı günü gerçekleşecek gala gecesine geri sayım başladı. Mülakatla seçilen 10 genç tasarımcı koleksiyonlarını sergileyecekleri geceye hazırlanıyor. Aralarında moda dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı jürinin tasarımlarını değerlendireceği finalistlerden yarışmanın birincisi 100.000 TL, ikincisi 75.000 TL ve üçüncüsü 50.000 TL para ödülüne sahip olacak.

30 yıldır moda sektörüne değerli isimler kazandıran yarışmada ilk üçe girmeye hak kazanan tasarımcılar yurt dışında eğitim desteği ve Türkiye’de bir yıllık İngilizce dil eğitimine katılma hakkı kazanırken uluslararası basında tanıtılacaklar. Finale kalan on finalist ise İstanbul Moda Akademisi’nin Moda Tasarımı ve Yönetimi Master Class Diploma Programı’na katılma fırsatı, sektörle ilgili uluslararası bir fuarı ziyaret hakkı ve Moda Tasarımcıları Derneği’ne bir yıllık üyeliği kazanacak.

Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Hakkında

1992 yılından beri moda dünyasına genç yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması bu yıl da kariyerini moda tasarımı alanında sürdürmek isteyenleri sektör ile buluşturdu. Düzenlendiği 30 yıl süresince Türkiye’nin en etkileyici moda arşivini yaratan Koza bu yıl ayrıca 30. yaşını kutlamanın da coşkusunu yaşıyor. Bu yönüyle Türkiye’deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini de temsil eden Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda bugüne kadar seçilen tüm finalistlere baktığımızda ise gurur verici bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bugüne kadar kazanlar arasında Bahar Korçan, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özlem Kaya, Gül Ağış gibi birçok önemli ismin yer aldığı yarışma İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle geçekleştiriliyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

“Kings & Queens Of Opera”

Erste Hilfe bei Herzstillstand