in , ,

“Ölümünün 10. Yılında Metin Erksan”

2. SULTANBEYLİ KISA FİLM YARIŞMASI’NDA METİN ERKSAN ANILACAK

Bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’nci kez seyircisiyle buluşacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında “Ölümünün 10. Yılında Metin Erksan” temasıyla düzenlenecek panelin yanı sıra Jüri Özel Ödülü de usta yönetmenin anısına verilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından 2’ncisi gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15-18 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle bir araya gelecek. 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular devam ederken, düzenlenecek etkinliklerde de Türk sinemasının önemli isimleri sinemaya dair deneyimlerini paylaşacak.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması; “Yılanların Öcü”, “Acı Hayat”, “Susuz Yaz”, “Sevmek Zamanı”, “Kuyu”, “Üç Arkadaş” gibi onlarca unutulmaz filme imzasını atan sinemamızın değerli yönetmen ve senaristi Metin Erksan adına 7 Kasım tarihinde düzenleyeceği panel ile Erksan’ı anacak.

Hülya Koçyiğit, Usta Yönetmeni Anlatacak

“Ölümünün 10. Yılında Metin Erksan” başlığıyla AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek panelde Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, kendisine ilk kamera deneyimini yaşatan “Susuz Yaz” filminin yönetmeni Metin Erksan’ın sinemaya bıraktığı izlerden bahsedecek. Sinema yazarı Suat Köçer’in moderatörlüğünde yapılacak panelde, bir dönem Metin Erksan’ın asistanlığını da yapmış olan Prof. Dr. Şükrü Sim ile usta yönetmen anılırken, aynı zamanda Erksan’ın senarist ve yönetmenliği üzerinden geleceğin sinemacılarına tavsiyelerde bulunulacak.

Metin Erksan Onuruna Kısa Film Seçkisi!

Kısa film türünün gelişmesine destek olmayı, Türkiye’de kısa film ve sinema endüstrisinin ilerlemesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlayan 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, sinemaya büyük emek veren Metin Erksan onuruna seçilecek 5 kısa film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Jüri Özel Ödülü Metin Erksan Adına Verilecek

Yurt içi ve yurt dışından katılımlarla 11 Kasım’a kadar devam edecek olan 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlerin yanı sıra jürinin belirlediği bir finalist filme de “Jüri Özel Ödülü “verilecek. Ödül, ölümünün 10. yılı dolayısıyla bu yıl “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü” adıyla takdim edilecek.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Kommission schlägt Fangmöglichkeiten im Atlantik, Kattegat und Skagerrak für 2023 vor

Ein zweites Flugzeugleben im Dienst der Wissenschaft