in ,

DRK’nın kurtarma hizmetlerinde bir zorluk olarak aval aval bakma üzerine çalışması

Giderek artan fenomen

Alman Kızıl Haçı (DRK) yakın zamanda yaptığı bir çalışmada, kurtarma operasyonlarında giderek artan bir zorluk olarak "aval aval bakma" olgusunun altını çiziyor.

Alman Kızıl Haçı (DRK) yakın zamanda yaptığı bir çalışmada, kurtarma operasyonlarında giderek artan bir zorluk olarak „aval aval bakma“ olgusunun altını çiziyor. DRK Genel Sekreteri Christian Reuter, „Aval aval bakmak sadece etik açıdan kınanacak bir durum değil, aynı zamanda aval aval bakanlar çoğu zaman kurtarma operasyonunu pasif ve hatta aktif olarak engelliyor“ dedi. „Bununla mücadele etmek için sadece yasal yaptırımlara değil, aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesine ve eğitilmesine de ihtiyacımız var.

DRK eski federal doktoru Prof. Peter Sefrin tarafından başlatılan DRK çalışması, deneyimli DRK acil servis personeli ile yapılan uzman görüşmelerine dayanıyor. Diğer hususların yanı sıra, bu fenomenin son yıllarda, içeriğin anında yayılmasını sağlayan kamera ve internet özellikli akıllı telefonların sürekli kullanılabilir olmasıyla ortaya çıktığını belirtiyor. Görüşülen kişilerden biri olan Saksonya kurtarma hizmetleri ve sivil koruma başkanı Andy Feig şu yorumu yaptı: „Engelleme eşiği özellikle gençler arasında daha düşük hale geldi. Artık bir cep telefonunuz var – bu 2000 yılında zaten vardı – ama cep telefonunuzu çıkarıp fotoğraf çekmek artık çok daha hızlı ve çok daha kolay. Ve kesinlikle daha fazlası oldu.“

Mevzuat, Alman Ceza Kanunu’nun (StGB) en kişisel yaşam alanını ve kişisel hakları koruyan ve Ocak 2021’den bu yana, diğer şeylerin yanı sıra, ölen kişilerin fotoğrafını çekmeyi ve filme almayı para cezası veya iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandıran 201a bölümünün yeni bir versiyonuyla bu fenomenin birikimine tepki gösterdi. Ancak DRK çalışmasına göre, soruşturma makamları arasında artan farkındalığa rağmen, kolluk kuvvetlerinde uygulama halen bir zorluk teşkil ediyor. Bunun nedeni aynı zamanda ilgili raporları ele alacak insan gücü eksikliği. Şu anda bile acil servisler, acil hastaların kişisel haklarını korumak ve meraklıların erişim yollarını kapatmasını veya kurtarma sürecine müdahale etmesini önlemek için genellikle ek kaynaklar harcamak zorunda kalıyorlar. Görüşülen kişilerden biri olan Rheinland-Pfalz’dan sağlık görevlisi Stephanie Nick: „Bence bizim için büyük bir sorun, [aval aval bakanların] gerçekten yolumuza çıkmaları ve bizi engellemeleri, bu sadece geçici bir engel olsa bile. Çünkü onlara tepki vermemiz gerekiyor ve […] belki de polis meslektaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var.“

Acil durum hastalarına yönelik empatiyi ve kurtarma çalışanlarına yönelik saygıyı yeniden güçlendirmeye ve orada bulunan diğer kişilerin odak noktasını yardım etmeye yönlendirmeye kararlıyız. Çünkü ilk yardım her bireyin sosyal yükümlülüğüdür“ diyor Reuter.“

Foto: © Italian Red Cross, IFRC, DRK, CSR-Jobs, Stanhope-Verlag

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Neue, präventionsorientierte Parodontitis-Therapie für alle GKV-Versicherten muss erhalten bleiben“

„AKP-MHP-Regierung, kennt keine Grenzen in ihrer Kriegspolitik“