in ,

Dikkatli komşuluk, hırsızlara karşı korur

Hırsızlıktan Korunma Günü

Polis, 30 Ekim 2022'deki "Hırsızlıktan Korunma Günü "nde etkili güvenlik teknolojileri hakkında daha fazla bilgi verecek. Uzmanlara göre, özenli bir komşuluk da önemli.

Eyaletlerde ve Federasyonda Suç Önleme Polis Teşkilatı Merkez Ofisi, 30 Ekim 2022 tarihinde „Hırsızlıktan Korunma Günü „nde polisin etkili güvenlik teknolojisi hakkında bilgi verdiğini belirten bir basın açıklaması yayınladı. Uzmanlara göre, özenli bir komşuluk da önemlidir.

2012’de başlatılan „Hırsızlıktan Korunma Günü“, vatandaşların dikkatini karanlığın erken çökmesiyle artan hırsızlık suçları tehlikesine çekmeyi ve bu doğrultuda farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Bu yıl „Hırsızlıktan Korunma Günü “ 30 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Akşam hava erken karardığında hırsızlık riski artar. Peki kendi evinizdeki davetsiz misafirlere karşı kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Kapı veya pencere gibi teknik güvenlik önlemleri iyi hoş da, paraya mal olmayan önlemler de var.

„Uygun güvenlik teknolojisi kadar önemli olan bir diğer husus da güvenlik bilincine sahip davranışlardır. Yandaki daireye ya da eve göz kulak olma konusunda anlaşmaya varılan iyi bir komşuluk ilişkisi hırsızlara karşı da koruma sağlar,“ diyor Federal Eyaletler ve Federasyon Suç Önleme Polis Teşkilatı Başkanı Dr. Stefanie Hinz „Hırsızlıktan Korunma Günü“ vesilesiyle. Hinz sözlerine şöyle devam ediyor: „Kimsenin rahatsız edilmediğini veya mahremiyetinin ihlal edildiğini hissetmemesi için mahallede önceden düzenlemeler ve anlaşmalar yapılması önemlidir.“

Komşularla veya mahallede görüşme yapmak için aşağıdaki önlemler kullanılabilir:

  • Bir mahalle toplantısı düzenleyin ve gerekirse polis ve belediye temsilcilerini davet edin.
  • Telefon numaralarını, araç ruhsat numaralarını ve belki de uzun süre evde olmamanız durumunda adresleri değiş tokuş edin.
  • Siz veya komşularınız tatildeyseniz, önceden sözlü veya yazılı olarak belirli görevleri üstlenmeyi kabul edebilirsiniz; örneğin, dairelere bakmak, posta kutularını boşaltmak ve devriyeleri organize etmek gibi.
  • Evin girişini gün boyunca kapalı tutun.
  • Kapıyı açmadan önce eve kimin girmek istediğini kontrol edin.

Dikkatli bir komşuluk ve genel olarak güvenlik bilincine sahip davranışlardan bağımsız olarak polis, hırsızlığa karşı dayanıklı cihazların takılmasını da tavsiye ediyor. Pencere ve kapılarda özel mekanik güvenlik cihazları varsa, hırsızların başarı şansı çok daha düşüktür. DIN EN 1627’ye göre kapılar ve pencereler (en az direnç sınıfı RC 2) iyi bir koruma sağlar. Izgaralar ve kiler şaftları özel kaldırma önleyici cihazlarla etkili bir şekilde korunabilir. Alarm sistemleri de faydalı bir eklentidir.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Ermittlungen gegen Anwaltin, die sagte: „Untersuchen Sie die Vorwürfe über chemische Waffen“.

Samstagsmütter fragen nach dem Schicksal von Hüseyin Toraman