in ,

Adalet ve Tüketiciyi Koruma Dairesi disiplin soruşturması başlattı

Başsavcıya Yönelik Suçlamalar

Hamburg Adalet ve Tüketiciyi Koruma Dairesi'nin dün yaptığı basın açıklamasına göre Başsavcı Dr. Jörg Fröhlich hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Bunun için kendisi başvuruda bulundu.

Hamburg Adalet ve Tüketiciyi Koruma Dairesi’nin dün yaptığı basın açıklamasına göre Başsavcı Dr. Jörg Fröhlich hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Bunun için kendisi başvuruda bulundu. Şu anda başlatılmış olan disiplin soruşturması, Başsavcı hakkında son zamanlarda medyada yer alan önemli suçlamaların yasal olarak düzenlenmiş bir prosedür çerçevesinde açıklığa kavuşturulmasını amaçlıyor. Aynı zamanda, suistimal şüphesinin doğrulanmaması halinde çalışan aklanacağı için işveren özen yükümlülüğünü yerine getiriyor. Yetkili makam şimdi soruşturmayı bağımsız olarak yürütecek harici bir kişi atayacak.

Disiplin işlemleri Hamburg Disiplin Yasası tarafından düzenleniyor. Olası bir suistimali belirlemek için kullanılmakta, aynı zamanda bir kişiyi haksız suçlamalardan korumak için de uygulanmakta.

Görev ihlali şüphesini haklı çıkaran somut göstergeler varsa, amirin disiplin soruşturması başlatma ve gerçekleri açıklığa kavuşturmak için gerekli soruşturmaları yürütme görevi vardır. Bunu yaparken, herhangi bir disiplin cezasının değerlendirilmesiyle ilgili suçlayıcı, mazur gösterici ve diğer koşullar belirlenecektir. Görevliler, resmi bir suç işledikleri şüphesinden kendilerini aklamak için kendileri hakkında soruşturma açılmasını talep edebilirler.

Soruşturmacının suçlayıcı ve aklayıcı olguları araştırmak için geniş kapsamlı yetkileri vardır. Kanıt elde etmek için, kişi özellikle yazılı resmi bilgi alabilir, tanıkları ve bilirkişileri inceleyebilir veya yazılı ifadelerini alabilir ve dosyaları inceleyebilir. Ayrıca, hizmetle ilgili kayıtların üretilmesini de talep edebilir. Bu bulgulara dayanarak, işveren nihayetinde bir disiplin tedbirine veya yargılamanın sona erdirilmesine karar verir.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

III. Künstliche Intelligenz-Woche in der Türkei begonnen!

Die Konferenz Future Healthcare Istanbul 2022 beendet