in ,

Malta’da mum ışığı etkinliği

Binlerce ışığın parıltısında Birgu

Ilıman sıcaklıklara sahip bu küçük kasaba sizi müzik, mutfak lezzetleri ve gösteriler eşliğinde keşfetmeye ve dolaşmaya davet ediyor.

Işıklar söndü, spot ışıkları yandı: Malta’nın tarihi Birgu kasabası Ekim ayında atmosferik bir ışık festivaline sahne oluyor. Ilıman sıcaklıklara sahip bu küçük kasaba sizi müzik, mutfak lezzetleri ve gösteriler eşliğinde keşfetmeye ve dolaşmaya davet ediyor.

Tüm Birgu’nun sokakları ve duvarları sadece mumlarla aydınlatıldığında, aslında Vittoriosa olarak adlandırılan ve „Üç Şehir „in bir parçası olan tarihi köyde özel bir atmosfer oluşur. FTI Malta Stratejik Destinasyon Sorumlusu Luca Picone Chiodo, „Birgu Işık Festivali eşsiz bir deneyim,“ diyor. „Her yıl Ekim ayında, bir hafta sonu boyunca tüm elektrik ışıkları söndürülmekte, bunun yerine mumlar eşsiz bir atmosfer sağlamaktadır.“ Kağıt fenerlerde, cam ve seramikten yapılmış fenerlerde ve hatta ustalıkla tasarlanmış PET şişelerde, mum titreşimi meydanların kum taşını, dolambaçlı sokakları ve gururlu ev cephelerini büyülü bir ambiyansla sarar. Malta uzmanı Picone Chiodo, „Tüylerim diken diken oldu!“ diye garanti veriyor. „2021 etkinliğinin iptal edilmek zorunda kalmasının ardından, bölge sakinleri bu yıl için çok sayıda program fikri biriktirdi.“ 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Birgus’un yolları, bu özel ışıkta dinleyicileri için çalan her tarzdan müzisyenlerle dolacak. Yiyecek stantlarının yanı sıra tarihi sahneleri canlandıran aktörler de olacak. Ayrıca, bölgedeki müzeler ve diğer turistik yerler de bu günleri indirimli girişlerle kutlayacak.

Foto: © Getty Images/ FTI

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Die fünf häufigsten Krankheiten, die durch die Sonne auf der Haut verursacht werden

Durak Tekstil bringt Kunst und Kraft in die Bekleidungsproduktion