in , ,

Avrupa Komisyonu hasta bakım ve desteği için Avrupa stratejisini açıkladı

Bakım ve hastabakıcılık hizmetleri

Bu sorunların ele alınması için Komisyon somut tedbirler öneriyor: Kaliteli ve uygun fiyatlı bakım ve hemşirelik hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi ve sektördeki çalışma koşullarının ve iş-yaşam dengesinin iyileştirilmesi konularında Üye Devletleri desteklemek istiyor.

Avrupa Komisyonu, hasta bakım ve yardımına yönelik Avrupa stratejisini sundu. Amaç, Avrupa Birliği genelinde yüksek kaliteli, uygun fiyatlı ve kolay erişilebilir bakım ve destek hizmetleri sağlamaktır. Buna ek olarak, strateji hem bakıma ve yardıma muhtaç olanların hem de onlara profesyonel veya gayri resmi olarak bakanların durumlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Strateji ile birlikte Üye Devletlere yönelik iki tavsiye de sunuluyor.

Uygun fiyatlı ve erişilebilir yüksek kaliteli bakım ve destek hizmetleri tüm yaş gruplarına fayda sağlıyor. Örneğin, erken çocukluk eğitimine katılım çocukların gelişimi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olup, yaşamın ilerleyen dönemlerinde yoksulluk ve sosyal dışlanma riskini de azaltıyor. Uzun süreli bakım, yaş, hastalık ve/veya engellilik nedeniyle günlük yaşamlarında yardıma muhtaç olan kişilerin bağımsızlıklarını korumalarını ve onurlu bir şekilde yaşamalarını mümkün kılıyor. Yine de pek çok kişi için bu tür hizmetler karşılanamaz, kullanılamaz veya erişilemez durumda.

Bakıma ve yapılan yatırımlar, genellikle zor çalışma koşulları ve düşük ücretlerle karakterize edilen sektöre kalifiye çalışanları çekmek için oldukça önemli. İşgücü açığının giderilmesi ve sektörün ekonomik canlandırma ve istihdam yaratma potansiyelinin hayata geçirilmesi için de yatırım yapılması önemli.

Foto: EU-Kommission

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Uyaran Eksikliği Otizmle Karıştırılıyor

Şekerli ve asitli gıdalar diş çürüklerine kapı aralıyor