in ,

ABDA veri panelinin beşinci sürümü

ABDA – Alman Eczacılar Federal Birliği

10 Kasım 2022 tarihine kadar, Almanya'daki 18.000'den fazla kamu eczanesinin tüm sahipleri ve yöneticileri, Zentralinstitut für die kassenärztliche Versorgung (Zi) ile işbirliği içinde çevrimiçi ankete katılmaya çağrılıyor.

ABDA – Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände (Alman Eczacılar Federal Birliği) yıllık veri panelini bugünden itibaren üst üste beşinci kez düzenliyor. 10 Kasım 2022 tarihine kadar, Almanya’daki 18.000’den fazla kamu eczanesinin tüm sahipleri ve yöneticileri, Zentralinstitut für die kassenärztliche Versorgung (Zi) ile işbirliği içinde çevrimiçi ankete katılmaya çağrılıyor. Hizmet ve operasyonlara ilişkin bilindik soruların yanı sıra bu yılki anket, Haziran ayından bu yana mümkün olan eczanelerin ilaç hizmetlerine odaklanıyor.

ABDA Ekonomi Genel Müdürü Claudia Korf, „ABDA veri paneli, eczanelerin çeşitliliğinin ve ilaç tedarikindeki eğilimlerin sistematik olarak kaydedilmesine ve değerlendirilmesine olanak tanıdığı için mesleğin geleceğine yapılan sürekli bir yatırımdır. ABDA veri panelinin en önemli katma değeri, politikacılarla görüşmelerde ve aynı zamanda sağlık sigortası fonlarıyla müzakerelerde güvenilir performans rakamlarından yararlanabilmemizdir.“ dedi. Bu aynı zamanda, örneğin 2022 Eczane Ekonomisi Raporu’nda ve „Eczaneler: Rakamlar, Veriler, Bilgiler 2022“ istatistik yıllığında listelenen gece ve acil durum hizmetleri, kurye hizmetleri ve Korona salgını nedeniyle yapılan ek harcamalar hakkında bir dizi ayrıntıyı da içeriyor.

ABDA Veri Paneli 2022 beş konu alanına ayrılmakta: Kişisel veriler, Eczanenin özellikleri, Alan kapsamı, Eczane ve COVID-19 ve Temel iş rakamları. İki büyük yazılım şirketinin mal yönetim sistemlerinde, ABDA veri paneli için kolaylaştırıcı olarak bir veri sorgusu artık mümkün. Katılımcılar, çabalarının karşılığı olarak 200 Euro (brüt) harcama ödeneği ve özel sektör bilgileri almakta.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Avci: Wir befinden uns in einer Übergangsphase

Gazprom hat Gaslieferungen „vollständig“ eingestellt