in , ,

Almanya bizi bu defa ‘gerçekten’ kıskanıyor!

Turnesini ertelemek zorunda bırakılan Oyun Sandalı

Oyun Sandalı tiyatro topluluğu, Almanya turnesini belirsiz bir tarihe ertelemek zorunda bırakıldığını ifade ederek Almanya Konsolosluğu’na tepki gösterdi.

Oyun Sandalı tiyatro topluluğu, Almanya turnesini belirsiz bir tarihe ertelemek zorunda bırakıldığını ifade ederek Almanya Konsolosluğu’na tepki gösterdi. Bütün gerekli işlemleri yapmalarına rağmen konsolosluğun henüz yanıt vermediğini belirten Oyun Sandalı’nın açıklamasında, “Sabırla tam üç kez uçuş günümüzü değiştirdiğimiz halde… Hepsinden önemlisi diplomatik kanallardan Alman Konsolosluğu’nun üst düzey temsilcilerini bilgilendirmemize rağmen… Vize başvurumuz yanıtsız bırakılarak 02-12 Haziran tarihlerindeki turnemiz fiilen engellenmiştir” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Üzülerek belirtiriz ki, Almanya’nın iki önemli aydını ve Bilimsel Sosyalizm’in kurucularından Marx ile Engels’in eserinden sahneye uyarladığımız Manifesto oyunumuzun, 6 farklı şehirde gerçekleşecek Almanya turnesini belirsiz bir tarihe ertelemek zorunda kaldık.

Nedeni basit! Almanya Konsolosluğu’nun yetkili kıldığı vize merkezine 20 Mayıs’ta yaptığımız başvuruya hâlâ yanıt alamamış olmamız. Alman Devleti’nin tanıdığı resmi bir dernek olan NHKM’nin yine resmi davetiyle, istenilen tüm belgeleri eksiksiz verdiğimiz halde… Uçak biletlerinden, otel rezervasyonlarına, gösterimlerin salon bilgilerini belgeleriyle ispatladığımız halde… Ömrünün 25 yılını Almanya madenlerinde tüketen bir dedenin torunu Cansu Fırıncı’nın, Almanya’nın en prestijli sinema ödülü Fibresci’yi almış Okul Tıraşı filminin oyuncusu olmasına rağmen… Sabırla tam üç kez uçuş günümüzü değiştirdiğimiz halde… Hepsinden önemlisi diplomatik kanallardan Alman Konsolosluğu’nun üst düzey temsilcilerini bilgilendirmemize rağmen… Vize başvurumuz yanıtsız bırakılarak 02-12 Haziran tarihlerindeki turnemiz fiilen engellenmiştir.

İki Alman’ın 150 yıldan bu yana dünyanın tüm dillerine çevrilmiş ve en çok okunan eserinin Türkiyeli sanatçılar tarafından Almanya’da seyirciyle buluşturulacak olması mı yol açmıştır bu engellemeye? Yoksa Bilimsel Sosyalizm’in Almanya sahnelerinde seyirciye ulaşacak olması mı? Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Oyun Sandalı ekibi olarak Nâzım Hikmet’ten sahneye uyarladığımız Taranta Babu oyunumuzun defalarca tekrarlanan engellenme girişimlerini her defasında daha çok seyirciyle buluşarak aştığımızı anımsatmak isteriz!

Manifesto oyunumuza yönelik fiili engelleme girişimini aşacak birikim ve akla sahip olduğumuzdan seyircimizin hiç kuşkusu olmasın.

Avrupa’da bir heyula hâlâ kol geziyor. Marx ve Engels’in Manifesto’sunun heyulası! Yakında Almanya’daki seyircilerimizle buluşmak üzere!

OYUN SANDALI”

BirGün

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Her yıl 8 milyon kişi tütün ürünleri nedeniyle hayatını kaybediyor

Sezen Aksu, Oğuz Aral adını Hatıra Ormanı ile yaşatacak