in ,

Ölüm orucundaki Sibel Balaç’ın annesi: Kızımın sesini öldükten sonra değil, şimdi duyun

Cezaevleri

Ölüm orucundaki Sibel Balaç’ın annesi Nuray Balaç, kızının sağlık durumunun kötü gittiğini belirterek, “Kızımın sesini öldükten sonra duymayın, şimdi duyun” dedi

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Sibel Balaç ile Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gökhan Yıldırım, başlattıkları ölüm orucu eylemlerini sürdürüyor. Balaç, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin Ankara Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirdiği “İşimi geri istiyorum” eylemine destek verdiği gerekçesiyle 10 Aralık 2018 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Balaç’a, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 8 yıl 45 gün hapis cezası verildi. Balaç, adil yargılanma talebiyle 19 Aralık 2021’de ölüm orucu eylemi başlattı. Balaç’a verilen hapis cezası ise Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi tarafından 8 Nisan’da onandı.
Balaç’ın eylemi 141’inci gününde girerken, 6 Mayıs’ta kızını ziyaret eden Nuray Balaç, Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.

‘ÖLDÜKTEN SONRA SESİNİ DUYMAYIN’

Balaç, kızının sesini duyurmak için birçok milletvekiline mektup yazdığını hatırlatarak, “Bildiğim milletvekillerine mektup yazdım ama bir tek HDP’den bir vekil sesimizi duydu” diye konuştu. Sibel Balaç’ın sağlık durumunun kötüye gittiğini belirten anne Balaç, “Evladımın sesini öldükten sonra duymayın” diyerek kızının taleplerinin karşılanmasını istedi. Balaç, “Evladım haksız yargılandı, evladımın ölmesini istemiyorum. 4 yıldır cezaevinde olan kızıma 8 yıl 45 gün ceza verdiler. Öldükten sonra evladımın sesini duyacaksanız, hiç duymayın, kapıma gelmeyin” diyerek kızının suçsuz olduğunu ifade etti.

700 GÜN HÜCRE CEZASI

Balaç, kızına çoğu bir yıl içinde toplam 700 günlük hücre cezası verildiğini söyledi. Kızının ölüm orucuna başlamadan önce tek kişilik hücrede havalandırmaya çıkarılmadan tutulduğunu hatırlatan Balaç, “Evladım ölüm orucuna başladığında iki kişinin bulunduğu bir hücreye alındı. O da açlıktan bayılıp başına bir şey gelirse mesuliyet kabul etmemek içindi” ifadelerini kullandı.

‘KIZIMI SERBEST BIRAKIN’

Kızının asılsız suçlamalarla ceza aldığını belirten Balaç, kilo kaybetmeye devam ettiğini söyledi. Kızının sağlık durumunun kötüye gittiğinin altını çizen Balaç “Evladım suçsuz, taleplerini yerine getirin, serbest bırakın. Şu an bırakırsanız iyileşir ama hastanelik olursa ve serbest bırakılırsa toparlanması zor olacak” diye konuştu.

Kızının sağlık durumunun kendisini de etkilediğini belirten Balaç, “Kızımın suçsuz olduğunu biliyorsunuz, neden içeride tutuyorsunuz” diye sordu.

Gazete Davul

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home

Umweltministerin muss unkontrollierten Wildwuchs der LNG-Terminals stoppen