İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 2022 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, “Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla sürdürülebilir değer yaratmaya bu dönemde de devam ettik. Dinamik iş modelimiz ile modern ve sağlam teknoloji altyapımızın yanı sıra sahip olduğumuz değerlerle, sağlıklı büyüme stratejimiz doğrultusunda ekonomiye kesintisiz destek vermeyi sürdürüyoruz” dedi.
Mart 2022 itibarıyla, Banka’nın nakdi kredi hacmi 556,8 milyar TL, gayrinakdi kredi hacmi 209,5 milyar TL’ye yükselirken; ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 766,3 milyar TL düzeyine ulaştı.
Güvenilirliğinin yanı sıra kaliteli hizmet anlayışı, yaygın dağıtım ağı ve dijital temas noktaları ile tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olan Banka’nın toplam mevduat hacmi, Mart 2022 itibarıyla 667,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.
Türk parası mevduat hacmi 2021 yıl sonuna göre %33,1 oranında artarak 223,1 milyar TL’ye, Türk parası ticari mevduatı ise %76’lık artışla 85,6 milyar TL’ye ulaştı.
Yılın ilk çeyreğinde 8,4 milyar TL düzeyinde net kâr elde eden İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü 108,4 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın sermaye yeterliliği rasyosu, sağlam finansal yapısının desteğinde %23,5 düzeyinde gerçekleşti.
Yenilikçi ve fayda yaratan hizmet ve ürünleri sunmakta öncü olan Banka, yastık altında tutulan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca devreye alınan, İstanbul Altın Rafinerisi tarafından oluşturulan Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi’nde altın kaydileştirme işlemini gerçekleştiren ilk özel banka oldu.
Ayrıca, sürdürülebilir bir gelecek yaratma vizyonuyla uluslararası inisiyatiflerine bir yenisini daha ekleyen İş Bankası, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi bünyesindeki Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne üye olarak karbonsuz ekonomiye geçişi desteklemeyi taahhüt etti.