in ,

İNKILÂP KİTABEVİ YENİDEN BASILAN KİTAPLARIYLA OKURLARININ KARŞISINDA!

Kitap

Nitelikli yayıncılık anlayışıyla yıllardır pek çok önemli kitapta imzası bulunan İnkılâp Kitabevi, Nisan ayında yeniden baskı yapan pek çok eseriyle bir kez daha okurlarının karşısına çıktı.

Nitelikli yayıncılık anlayışıyla yıllardır pek çok önemli kitapta imzası bulunan İnkılâp Kitabevi, Nisan ayında yeniden baskı yapan pek çok eseriyle bir kez daha okurlarının karşısına çıktı. 95’inci yılında da okurlarının beğenisini kazanmaya devam eden yayınevi Reşat Nuri Güntekin’den Refik Halid’e, Yılmaz Erdoğan’dan Zülfü Livaneli’ye pek çok yazarın tekrar baskılarıyla edebiyatseverlere ulaştı.

95 yıllık yayıncılık deneyiminde özgün ve kaliteli eserler basmaya özen gösteren İnkılâp Kitabevi imzasıyla çıkan Anthony Robbins’den Sınırsız Güç, Reşat Nuri Güntekin’den Dudaktan Kalbe, Yaprak Dökümü ve Acımak, Refik Halid Karay’dan Sürgün, Dört Yapraklı Yonca, Bugünün Saraylısı, İstanbul’un Bir Yüzü, Hep İstanbul ve Taklitten Âdete Gündelik Hayat, Edmondo de Amicis’den Çocuk Kalbi, Yılmaz Erdoğan’dan Kayıp Kentin Yakışıklısı, Kaan Sekban’dan Tebrikler Kovuldunuz, Zülfü Livaneli’den Edebiyat Mutluluktur ve Leyla’nın Evi, Oya Vahide Denizyaran’dan Düş Uykusu kitapları okurlardan yoğun ilgi görerek Nisan ayında tekrar basıldı.

Türk edebiyatının usta kalemi Reşat Nuri Güntekin’in, toplumun farklı kesimlerinden insanları anlattığı “Dudaktan Kalbe” romanı Nisan ayında 44’üncü baskısını yaparken; değişen sosyal yaşama ayak uydurmaya çalışırken yok olan bir ailenin dramını anlattığı “Yaprak Dökümü” 94’üncü baskısıyla okurlarına ulaştı. Reşat Nuri’nin, dönemin idealist bir öğretmeni ile babasının gözünden aile içi ilişkilere mercek tuttuğu “Acımak” romanı, 106’ıncı baskısıyla edebiyatseverlerin karşısına çıktı.

Edebiyatımızın memleket ve gurbet yazarı Refik Halid Karay’ın bir devrin yıkılışını, üstün karakter tahlilleriyle verdiği “Sürgün” kitabı 10’uncu baskısıyla okurlarıyla buluşurken, dayanışmanın romanı “Dört Yapraklı Yonca”, 3’üncü baskısını yaptı. 1940’ların İstanbul’unda, eve bir yabancının gelmesiyle başlayan olayların anlatıldığı “Bugünün Saraylısı”, 11’inci baskısını yaparken; eski ile yeni arasında sıkışıp kalan toplumsal kesimlerin kaleme alındığı “İstanbul’un Bir Yüzü”, 8’inci baskısına ulaştı. Refik Halid’in gazetecilik yıllarından izler taşıyan Memleket Yazıları serisinin ilki olan “Hep İstanbul”, 4’üncü baskısına ulaştı. Sıradan olayların sıra dışı ve mizahi yorumlarla anlatıldığı “Taklitten Âdete Gündelik Hayat” ise hiciv severlerin ilgisini kazanarak 2’inci baskısını yaptı.

Çağdaş Edebiyat da İnkılâp Kitabevi’nden Okunuyor

Çağdaş edebiyatın özgün eserlerine de yer veren İnkılâp Kitabevi ile okurlarına seslenen usta sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın “Kayıp Kentin Yakışıklısı” isimli şiir kitabı, 2’inci baskısına ulaşırken; sahnelerin eğlenceli yüzü Kaan Sekban’ın üniversite yıllarından ilk sahne deneyimine uzanan anılarını anlattığı “Tebrikler Kovuldunuz”, 3’üncü baskısını yaptı. Oya Vahide Denizyaran’ın, rengarenk karakterlerle dolu; düşler, içsesler, rüyalar ve özgürlükle donanmış bir karnaval havasındaki romanı “Düş Uykusu” da 2’inci baskısıyla raflardaki yerini aldı.

Birçok sanat dalına dokunan usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin, edebiyata açılan mutluluk penceresini araladığı denemelerinden oluşan “Edebiyat Mutluluktur” kitabı 2’inci baskısıyla edebiyatseverlerle buluşurken; mücadele ve umudun şarkısını mırıldanan “Leyla’nın Evi”, İnkılâp Kitabevi imzasıyla 3’üncü baskını yaptı.

Dünya edebiyatından eserlerde de imzası bulunan İnkılâp Kitabevi, hayata bir sıfır yenik başladığı hâlde zirveye ulaşan Anthony Robbins’in kaleme aldığı ve başarının kesin olduğu stratejilerin anlatıldığı “Sınırsız Güç” kitabı 34’üncü baskıya ulaşırken; edebiyatın usta kalemlerinden Edmondo de Amicis’in bütün dünya dillerine çevrilen, iyiliğin ve sevginin kitabı “Çocuk Kalbi” İnkılâp Kitabevi etiketiyle 8’inci baskısına ulaştı.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

CAMILA CABELLO, PEPSİ SAHNESİNDE CANLI PERFORMANS SERGİLEYECEK

Abwechslung und ein Päuschen sind therapeutisch empfehlenswert