Sanatın her alanından özgün içerikler sunan Hürriyet Gösteri dergisi yeni sayısında usta ekibinin hazırladığı konu sayfalarıyla şehrin yoğun sanat gündeminin nabzını tutuyor. Dergi, özgün içerikleriyle de okuyucuyu edebiyat ve sanat dünyasına keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.
Doğan Hızlan ve Hami Çağdaş yönetimindeki sanat ve edebiyatın dergisi Hürriyet Gösteri, mayıs, haziran ve temmuz ayında okuyucuyla buluşacak olan yeni sayısını yayımladı.
Doğan Hızlan, dergideki editör yazısında teknoloji ve sanat değerlendirmesi yaptı. Hızlan, “Dünya değişiyor başta teknoloji birçok açıdan kolaylık sağladı ama sanatın, edebiyatın hizmetine girdiği ölçüde insanoğluna yararlı oldu. Dergilerin edebiyatın gelişmesinde, tazelenmesinde, yeni adların keşfinde ne kadar önemli yeri olduğunu yinelemek gereksiz. Önümüzdeki sayılarda, edebiyat alanındaki ustaların yazı sıra genç kuşağın da yazılarını okuyacaksınız. İleriki sayılar için yarışmaların özel dosyaların hazırlığı içindeyiz” cümleleriyle gerçekleştirecekleri çalışmaları özetledi.
Hürriyet Gösteri’nin yeni sayısında ‘Hangi Dildedir Aşk’, ‘Ağıtın Sonu’, ‘Temmuz Çocukları’, ‘Arı Fısıltıları’ gibi kitapların yazarı Menekşe Toprak ve geçtiğimiz aylarda yayımlanan kitabı ‘Edebiyatımızda Unutulanlar ve Kaybedenler’le Taner Ay ve Tiraje kitabı yeni yayımlanan Melih Esen Cengiz’in röportajları yer alıyor. Gülseli İnal, edebiyatın zaman içindeki yolculuğuna uzanan ‘Yüksek metinler canlı glifler’ başlıklı yazısını Hürriyet Gösteri için kaleme aldı. Ferruh Tunç Tevfik Fikret şiirini, Ali Şimşek Şahin Paksoy’un resimlerini anlatan yazılarını Gösteri için hazırlıyor. Oğuz Atay’ın ‘Babama Mektup’ anlatısı hakkında bir incelemesi, Türk şiirinin günümüzde en önemli temsilcileri arasında sayılabilecek on iki şairle gerçekleştirilmiş söyleşiler toplamından oluşan ‘Şairin 12’si kitabıyla ilgili keyifli bir okuma sunan yazılar bulunuyor.
40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Hürriyet Gösteri, 3 ayda bir okuyucuyla buluşuyor.