Akbank Sanat, akademisyen konuşmacıların katılımıyla düzenlediği “Felsefe Seminerleri”ne Kasım 2021 – Mayıs 2022 döneminde “Düşünme Ne Yapar?” başlığıyla devam ediyor.
Yoğun ilgi gören “Felsefe Seminerleri”nin Mayıs ayı programında; Emre Şan’nın “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi” başlıklı semineri yer alıyor.
Seminerin içeriğine ilişkin olarak Emre Şan şunları söylüyor: “Dijital teknolojiler geçmişteki teknolojik gelişmelerden farklı olarak nesnelerle, başkalarıyla ve kurumlarla kurduğumuz pratik ilişkileri ve kendi kendimizle kurduğumuz zihinsel ilişkiyi dönüştürür. Bu bağlamda öncelikle Günther Anders’in üçüncü endüstri devrimi çağında teknolojinin tarihin öznesi haline gelmesi argümanını ele alacağız. Ardından Bernard Stiegler’in Kant’ın saf aklın eleştirisine referansla, teknolojik, çağdaş ve artık saf olmayan aklın eleştirisi ismini verdiği, 21. yüzyılda dijital teknolojilerin ve yeni endüstri modellerinin şekillendirdiği düşünme biçiminin krizi fikrini yorumlayacağız”
Seminer Akbank Sanat YouTube kanalında ücretsiz olarak izlenebilecek.
Felsefe Seminerleri
Seminer Programı:
12 Mayıs 2022, Perşembe
Konuşmacı: Emre Şan
“Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”
Emre Şan Hakkında:
Emre Şan lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktorasını Paris 1 Panthéon Sorbonne’da tamamladı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur’de post-doktora araştırmaları yapan Emre Şan’ın çağdaş fenomenoloji üzerine yazdığı kitabı Renaud Barbaras’ın önsözü ve Institut Universitaire de France ödülüyle yayınlanmıştır (Paris, Mimesis, 2012). Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitap dizilerinde Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca makaleleri çıkan yazar, topluluk, teknoloji felsefesi ve imaj teorisi üzerine çalışmaktadır. UCLouvain tarafından iki yılda bir verilen Prix Mercier felsefe ödülüne layık görülen Emre Şan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapmaktadır.