Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularından Bien’in ana sponsor olduğu, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen “aydabir” söyleşi serisinin ikincisi gerçekleşti. Gastronomi başlığı altında, İç Mimar Erhan Sağır moderatörlüğünde yapılan söyleşiye ünlü Şef Hazer Amani ve İç Mimar Efe Urgunlu konuşmacı olarak katıldı.
İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi ‘aydabir’in ikincisi gastronomi başlığında, ünlü konuşmacılar ve sektörün önemli isimlerinin katılımıyla düzenlendi. Address İstanbul’da, İç Mimar Erhan Sağır moderatörlüğünde yapılan etkinlikte; Şef Hazer Amani ve İç Mimar Efe Urgunlu konuşmalarıyla katılımcılara ilham verdi.
Gastronomi, özgür ve samimi bir dilde, alışılmışın dışında ele alındı
Gastronomi konusunun özgür ve samimi bir dilde, alışılmışın dışında ele alındığı söyleşide ünlü Şef Hazer Amani; sektördeki deneyimlerini, değişen gastronomi kültürünü ve restoran tasarımlarının gastronomiye etkilerini paylaştı. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan ünlü şef, deneyim ve görüşleriyle gastronomi alanında iç mekan tasarımları yapmak isteyenlere yol gösterdi. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan İç Mimar Erhan Sağır, Hazer Amani ile hayata geçen Fireroom adlı restoranın tasarımsal süreçlerini ve kullanıcı ihtiyaçları ile tasarımı nasıl bir araya getirdiğini aktardı. Söyleşide iç mimarlık mesleğinin zorluklarını, avantajlarını ve gereklerini anlatan İç Mimar Efe Urgunlu; tasarımlarındaki ilham kaynağının detaylarını dinleyicilerle paylaştı. Gastronominin iç mimarlığa, iç mimarlığın gastronomi kültürüne olan etkilerini de anlatan Urgunlu, mimar adayları ve meslektaşlarının sorularını yanıtladı.
Bir sonraki konu Metaverse ve Mimarlık olacak
Mart ayında ilki yapılan ve dokuz ay boyunca devam edecek söyleşi dizisi ‘aydabir’in bir sonraki konusu Metaverse ve Mimarlık olacak. Tüm söyleşiler İDEALİST İç Mimarlık Derneği’nin YouTube kanalından yayınlanacak.
Bien Hakkında
Bien, Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularındandır. Tasarımdaki öncü kimliğiyle de dikkatleri çeken Bien, sergilediği çevreci yaklaşımı ve doğaya saygılı tavrıyla öne çıkan bir markadır. Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yapan Bien, yurt içinde 130’u aşkın yetkili satıcısı, 3.500’ü aşkın satış noktasıyla pazardaki yerini almaktadır. Üretiminin yüzde 35’ini yurt dışındaki 70’e yakın ülkeye ihraç eden Bien ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın ürün koleksiyonuyla yılda 50 milyon m2’nin üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. 2020 yılında yapılan yeni yatırımlarla 1 milyon adet/yıl seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi, armatür üretim tesisi ve tamamlayıcı ürünler üretim tesislerini faaliyete geçiren Bien’in ürün yelpazesinde ıslak mekanlara yönelik ürünler, seramik sağlık gereçleri, armatürler, gömme rezervuar, banyo mobilyası ve banyo aksesuarları yer almaktadır. 6 kıtada 70’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, tüm üretimini TS EN 14411 ve TSE YILDIZ/ÇİFT YILDIZ belgelendirmesi ile, Türk standartlarına uygun olarak üretmektedir. Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2008 ve ISO 27001:2013 sertifikalarını alan Bien, aynı zamanda Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliği kapsamında ’Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’’ (Authorised Economic Operator) sertifikasını almaya da hak kazanmıştır.