in ,

Cristiano Ronaldo Premier Lig tarihine geçti

Manchester United’a tek başına galibiyeti getirdi

Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren golleri hat-trick yapan Cristiano Ronaldo kaydetti.

İngiltere Premier Lig’in 33. haftasında Şampiyonlar Ligi’ne gitme mücadelesi veren Manchester United, sahasında ligde kalma yarışı veren Norwich City’yi 3-2 mağlup ederek 2 maç sonra kazandı. Kırmızı Şeytanlar’a galibiyeti getiren golleri hat-trick yapan Cristiano Ronaldo kaydetti.

İngiltere Premier Lig’in 33. haftasında Şampiyonlar Ligi’ne gitme mücadelesi veren Manchester United, ligde kalma yarışı veren Norwich City’yi konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi 3-2 kazandı.

Kırmızı Şeytanlar’a galibiyeti getiren golleri 7′, 32′ ve 76’da attığı 3 golle hat-trick yapan Cristiano Ronaldo kaydetti.

Norwich City’nin gollerini ise 45’te Kieran Dowell ve 52’de Teenu Pukki attı.

Bu sonuçla ligde 2 maç sonra kazanan Manchester United 54 puana yükseldi. Norwich City ise 21 puanla ligin son sırasında yer aldı.

OZAN KABAK OYNAMADI

Konuk ekipte sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan milli futbolcu Ozan Kabak, maç kadrosunda yer almadı.

KARİYERİNDEKİ 60. HAT-TRICK

Manchester United’da karşılaşmada attığı 3 golle galibiyette başrol oynayan Cristiano Ronaldo, yaptığı hat-trick’le kariyerinin 60. üçlemesini yaptı.

37 yaşındaki yıldız futbolcu, kulüp kariyerinde 50 kez hat-trick yaparken Portekiz Milli Takımı’nda ise 10 defa hat-trick yaptı.

KARİYERİNDEKİ 58. FRİKİK GOLÜ

Manchester United’ın 3. golünü harika bir frikikle kaydeden 37 yaşındaki Portekizli yıldız, kariyerindeki 58. frikik golünü attı.

MESSI’Yİ YAKALADI

Ronaldo, kariyeri boyunca futbol tarihinin en iyisi olarak kıyaslandığı Lionel Messi’nin attığı frikik golü sayısını yakaladı. Arjantinli yıldızın da kariyerinde 58 frikik golü bulunuyor.

BU SEZON 34 MAÇTA 21 GOL ATTI

Ronaldo, bu sezon tüm kulvarlarda Manchester United formasıyla 34 maçta 21 gol attı ve 3 asist kaydetti.

Karar

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Schnelle und praktische Hilfe beim Neuanfang

Tiyatroya destek şart