in ,

Ara Güler’e ait 46 fotoğraftan oluşan özel bir seçki

Sergi

Özel sergi 21 Nisan’a kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonuna bağlı kalarak “memlekete hizmet” ilkesiyle yürüten Doğuş Grubu’nun Ara Güler ile iş birliği sonucu hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi fotoğraf sanatının duayeni Ara Güler’e ait 46 fotoğraftan oluşan özel bir seçkiyi Afyon’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Ara Güler’in çok yönlü sanatçı kimliğini ve ilham veren yaşamını gelecek nesillere aktarmak amacıyla Doğuş Grubu tarafından kurulan Ara Güler Müzesi ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin Afyon Kocatepe Üniversitesi ile iş birliği kapsamında açılan sergide Ara Güler’in farklı yıllara ait çok sevilen siyah beyaz İstanbul fotoğrafları ile 1972, 1983 ve 1992 yıllarında Afyonkarahisar ve çevresine yaptığı ziyaretlerde çektiği renkli fotoğraflar yer alıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç tarafından açılışı yapılan bu özel sergi, 21 Nisan’a kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Hakkında:

2016 yılında Ara Güler ve Doğuş Grubu arasında gerçekleşen anlaşma ile hayata geçirilen Ara Güler Doğuş Sanat ve Müzecilik A.Ş. çatısı altında yer alan AGAVAM, Türkiye’nin en önemli fotoğraf arşivlerinden biri olan Ara Güler arşivinin bir bütün olarak korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere çalışıyor. 16 Haziran 2018’de, Ara Güler’in 90’ıncı doğum gününde İstanbul Yapı Kredi bomontiada’da açılan Ara Güler Müzesi ise, duayen fotoğraf sanatçısının eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Profesyonel düzeyde yönetilen ve kâr amacı gütmeyen iki sanat kurumu, birbirini operasyonel ve içerik anlamında da besleyecek şekilde faaliyet gösteriyor. Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç liderliğinde çalışmalarını sürdüren arşiv ekibi, Ara Güler’in yüzbinlerce eserinin tasnif, envanter, koruma, sayısallaştırma ve indeksleme işlemlerini yürütüyor. Arşiv koleksiyonlarının önümüzdeki dönemde bir portal üzerinden fotoğraf meraklıları ve araştırmacılara açık hale getirilmesi hedefleniyor. 

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Yayınevleri: Krize rağmen Kürtçe kitaplara ilgi var

Gute Vorbereitung kann Kosten sparen