in , ,

‘Bergen’ filmi Kozan’da gösterimden kaldırıldı

Adana Kozan

Adana Kozan'da yapılması planlanan 'Bergen' filmi galasının Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından engellendiği ve yapımcıların ölüm tehditleri aldığı belirtildi

Sanatçı Bergen’in hayatını anlatan “Bergen” filmi 4 Mart’ta vizyona girdi. Adana Pozantı’da 1989 yılında boşandığı eşi Halis Serbest tarafından ateşli silahla katledilen Bergen adıyla tanınan Belgin Sarılmışer’in hayatını anlatan “Bergen” filminin Adana Kozan’da yapılması planlanan galası belediye tarafından engellendi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bergen” filminin, sanatçıyı katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da gösterime gireceği gün kaldırıldığını aktardı. Işık ayrıca konuyla ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı’nı aradığını ve ‘1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?’ diye sorduğunu ancak Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın, ‘Öyle uygun görüldü’ dediğini belirtti.

Filmin İstanbul’da yapılan galasına ise çevik kuvvet ekiplerinin geldiğini aktaran Işık, ayrıca yapımcıların ölüm tehditleri aldığını ve korumalarla yaşadığını söyledi.

‘ÖYLE UYGUN GÖRÜLDÜ’

Candaş Tolga Işık sanal medyada şu ifadeleri kullandı:

“8 mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Kozan’da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul’daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor.

Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı aradım ve ‘1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?’ diye sordum. ‘Öyle uygun görüldü’ dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi.”

Gazete Davul

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Neue Briefmarken der PIN AG

Lemke: UN-Umweltversammlung fasst historische Beschlüsse und setzt Signal für Multilateralismus