in ,

Ursula von der Leyen, AB’nin uygulayacağı yaptırım kararlarını açıkladı

Yaptırımlar

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya askeri operasyonda bulunan Rusya’ya uygulayacakları yaptırımları açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya askeri operasyonda bulunan Rusya’ya uygulayacakları yaptırımları açıkladı. “Rusya’ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz” diyen Leyen, medya kuruluşlarını da yasaklayacaklarını duyurdu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya ve Belarus’a uygulayacakları yaptırımları duyurdu. Leyen’in paylaşımları şöyle:

RUS UÇAKLARINA AVRUPA BİRLİĞİ HAVA SAHASI KAPANACAK

“Rusya’ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz. Bu uçaklar Avrupa Birliği topraklarına inemeyecek, havalanamayacak veya üzerinde uçamayacaklar. Oligarkların özel jetleri de dahil.

RUSYA’NIN MEDYA KURULUŞLARI KAPATILACAK

Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız. Rusya devletine ait Russia Today, Sputnik ve yan kuruluşları, artık Putin’in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar. Avrupa’da zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını yasaklamak için araçlar geliştiriyoruz.

Gazete Manifesto

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Berlinale-Statement zur Situation der Ukraine

Starke Partnerschaft