in ,

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel, haftaya 6000 euro net maaşlı yeni işine başlıyor

Yusuf Yerkel, 6000 euro net maaşlı Ticaret Ataşeliği görevine başlamak için Frankfurt Başkonsolosluğu’na geldi

Yusuf Yerkel, 6000 euro net maaşlı Ticaret Ataşeliği görevine başlamak için Frankfurt Başkonsolosluğu’na geldi

Türkiye’de 13 Mayıs 2014 günü yaşanan ve 301 insanın yaşamını yitirdiği Soma maden faciasının ardından eylem yapan madenci Erdal Kocabıyık’ı yerdeyken tekmeleyen, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, Frankfurt’a geldi.Türkiye’de

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre; Frankfurt Başkonsolosluğu’na 6000 euro net maaşla Ticaret Ataşesi olarak atanan ve birçok yan gelirleri de kapsayan ataması kesinleşen Yerkel, evine yerleşti ve diğer işlemlerini yapmaya başlarken, bazı sağlık sorunları nedeniyle 120 km uzaklıktaki Kassel’e bir kaç kez gittiği öğrenildi.

Alman basını Yerkel’i, “Treter” yani “tekmeci” olarak anıyor.

Yusuf Yerkel’de Bilal Erdoğan gibi Kartal İmam Hatip mezunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan gibi Kartal İmam Hatip mezunu olan Yusuf Yerkel’in atanmasına Almanya’daki sendikalar, çeşitli Türk dernekleri, siyasi partiler, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve iş insanları örgütleri büyük tepki göstermişti.

Tepkilerin devam ettiği ve özellikle iş insanları örgütlerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşüp Yerkel’le çalışılmamasını istediği öğrenildi.

Yerkel’in göreve başlamasından sonra, Berlin’deki ilgili Dışişleri Bakanlığı birimine bilgi verileceği ve akreditesinin yapılacağı sanılıyor.

Alman Dışişleri’ne konu bazı kurumlar ile milletvekilleri tarafından iletildi ve Yerkel’in göreve başlamasının toplumda rahatsızlık yarattığı çeşitli kereler vurgulandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Dışişleri yetkilisi rahatsızlığı iletenlere, “Şu anda Rusya- Ukrayna krizi, Kuzey Akım projesi, bir sürü uluslararası sorun var. Bir de bir personel ile uğraşamayız. Sivil toplum örgütlerinin görevi artık” dediği belirtiliyor.

Gazete Yolculuk

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Erklärung zur nachhaltigen Entwicklung und zur Dekarbonisierung des Luftverkehrs“

„Kein Mindestleben, sondern menschenwürdiges Leben“