in

Öğrenciler İyilik İçin Tasarlıyor!

‘İyilik İçin Tasarla’ Projesi

Çocuklar, ‘İyilik İçin Tasarla’ Projesi ile hayatımızın bir parçası olan hayvanlar için onların ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşamlarını kolaylaştıracak yaşam alanları tasarlıyor.

Çocuklar, ‘İyilik İçin Tasarla’ Projesi ile hayatımızın bir parçası olan hayvanlar için onların ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşamlarını kolaylaştıracak yaşam alanları tasarlıyor. Projenin paydaşları; Türkiye Tasarım Vakfı, Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği oldu. 

Dünyamızda yaşayan hayvanların refah içinde yaşam koşullarına erişmesini sağlamak adına kurgulanan ‘İyilik İçin Tasarla’ Projesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda gerçekleştirilecek ve proje kapsamında bir yarışma düzenlenecek. Bu süreçte projeye katılan öğrencilerin, hayvanların günlük alışkanlıklarına dair bir bakış açısıyla beraber duyarlılık kazanması, ve tasarım becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Yarışma; İstanbul ili içerisinde temel eğitim seviyesinde öğrenim gören 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, yaşadıkları çevredeki hayvanların günlük yaşamlarını gözlemleyerek hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşamlarını kolaylaştıracak, özgün, yenilikçi, geliştirilebilir yaşam alanları tasarlamaya davet ederken tasarımın hayata kattığı pozitif değerin öğrencilerin gözünden de anlaşılmasını hedefliyor. Yarışmada kuş, kedi ve köpek olmak üzere üç kategori bulunuyor.

Türkiye Tasarım Vakfı, Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile düzenlenen, ‘İyilik İçin Tasarla’ Projesine başvurular başladı.

Jüri Üyeleri 

  • İstanbul Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Ebru Erdönmez
  • İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’den Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Gülname Turan
  • İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Asuman Güzelce
  • So? Mimarlık’tan Yüksek Mimar, Oral Göktaş
  • Fields Studio’dan Endüstriyel Tasarımcı, Mevce Çıracı

Danışman Jüri Üyeleri 

  • Haytap’dan Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Pehlivan
  • Esenler Belediyesi’nden Veteriner Hekim Serdar Öztürk

Yarışma Takvimi 

  • Yarışma Duyurusu: 9 Şubat 2022
  • Son Soru Sorma Tarihi: 25 Şubat 2022
  • Jüri Değerlendirme Toplantısı: 1 Nisan 2022
  • Ödül Töreni ve Sergi: Mayıs 2022

Ödüller

  • Her kategoride 10 iyi tasarımın proje sahipleri 2.000 TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirilecektir.

Türkiye Tasarım Vakfı Hakkında

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı 2016’dan bu yana faaliyet gösteriyor. Genç tasarımcıların gelişimlerine destek olmak ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla birçok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında tasarım odaklı video içerik platformu iskele.co ve farklı tasarımcıların yazılarının yayımlandığı İskele Blog yer alıyor. Ayrıca tasarımın farklı alanlarından süreli ve süresiz birçok yayının bir araya getirildiği “Tasarım Kütüphanesi” herkese açık bir çalışma ortamı sunuyor. 

Detaylı bilgi için: www.turkiyetasarimvakfi.org

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Mädels aufgepasst – jetzt wird’s schmutzig!

DRK schickt „Licht der Hoffnung“ auf die Reise