in , ,

Hivda Gökel, ‘Min te dîti bû li ser bîrê’ adlı yeni klibiyle sevenleriyle buluşuyor

Müzik

Hivda Gökel

Kürt sanatçı Hivda Gökel’in “Min te dîti bû li ser bîrê/ Ben seni kuyu başında görmüştüm” klibi müzik severlerle buluştu.

Sanatçı Hivda Gökel’in kendine has ses tınısıyla yorumladığı kayıp Kürt halk ezgileri çalışmalarına bir yenisi eklendi. “Min te dîti bû li ser bîrê/ ben seni kuyu başında görmüştüm” klibi müzik severlerle buluştu. Sanatçının yeni klibi kısa sürede çok beğeni topladı.

Hivda Gökel’in “Min te dîti bû li ser bîrê/ Ben seni kuyu başında görmüştüm” parçasının sözleri ve müziği anonim.  Aranjörlüğünü Erdem Altınses’in yaptığı eserin, Back vokal’ında Ayfer Düzdaş, Erdem Altınses, Gülbahar Kavcu ve Meral Tekçi yer aldı. Klibin Yönetmenliğini Erkan Eryiğit, Görüntü Yönetmenliğini ise Beşir Yılmaz yaptı.

Kürt Sanatçı Hivda Gökel’in kayıp şarkıları yeniden yorumlayarak Kürt müziğine kazandırdığı yeni çalışması Youtube ve tüm dijital platformlarda yayınlandı. Klibi kısa sürede ilgi odağı haline geldi.

Hivda Gökel Kimdir?

Kürt sanatçı Hivda Gökel, Bingöl’ün Genç ilçesinde 8 Eylül 1979 yılında doğdu. İlkokulu Genç ilçesinde, ortaokul ve lise eğitimini yaşadığı zorunlu göç sonucu İstanbul’da gördü. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nden mezun oldu.

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festival ve organizasyonlarda sahne aldı. Birinci tekli çalışması “Nîn e nîn e” İkinci  tekli çalışması  ‚Awke kaşun kuşena‘ sonrası üçüncü klip olarak ‘Min te dîti bû li ser bîrê/ Ben seni kuyu başında görmüştümü çekerek sevenleriyle buluştu.

BasNews

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Dinmeyen bacak ağrıları vitrin hastalığının habercisi olabilir

Ford Otosan’ın inovasyon odaklı Ar-Ge projeleri sürdürülebilir geleceği bugünden yaratıyor