in ,

Yüz şekline ve cilt tipine göre makyaj

Makyaj tavsiyeleri

Güzel görünmek için cilde ve yüz şekline göre makyaj yapmak önem arz ediyor.

Güzel görünmek için cilde ve yüz şekline göre makyaj yapmak önem arz ediyor. Zira, her insanın cilt, göz ve saç rengi, alt tonu, değeri, kontrastı ve yoğunluğu gibi faktörlere dayalı olarak bir renk tipolojisi vardır. Bir insana hangi renklerin gerçekten yakıştığını anlamak için onun alt grubunu da incelememiz gerekiyor. İşte, cildinize göre makyaj tavsiyeleri…

Yüz şekillerine göre makyaj uygulama teknikleri için öncelikle yüz şeklinizi ve ardından cilt tipinizi teşhis etmeniz gerekiyor. Kaliteli makyaj ürünleri ve doğru metotlarla yüz yeniden boyutlandırılabilir, tüm kusurlar örtülebilir ve tamamen pürüzsüz ve kusursuz bir ten duruşu elde edilebilir.

CİLT TONU NASIL BULUNUR?

Makyaj ürünü seçmeden önce cilt tonunuzu belirleyin. Cilt tonu ikiye ayrılır; soğuk ve sıcak.

Beyaz ve krem rengi bluz giyerek bir test yapın. Beyaz bluz üstünüzde daha iyi duruyorsa, cilt tonunuz soğuk; krem rengi daha iyi duruyorsa, cilt tonunuz sıcak demektir.

Testi, aksesuarla da yapabilirsiniz. Gümüşler soğuk cilt tonunda, altınlar ise sıcak cilt tonunda güzel durur.

maquillaje.jpg

CİLT TİPİNE GÖRE MAKYAJ MALZEMELERİ

FONDÖTEN

* Makyajın bazını fondöten oluşturduğu için, renk seçimi önemli. Cildinizden bir ton açık olması ideal.

* Soğuk cilt tonu için pembe bazlı, sıcak cilt tonu içinse sarı bazlı fondöten daha uygundur.

* Fondöten rengini test ederken elinize değil yüzünüze sürün ve gün ışığında kontrol edin.

* Fondöten cildinizde doğal durmalı. Teninizi koyulaştırmak için kullanmayın.

ALLIK

* Allık rengi cilt renginizden çok farklı olmamalı, sürdüğünüzde sırıtmamalı.

* Açık renk ciltler için pembe tonları, koyu ciltler için mürdüm doğru seçim olur. Cildiniz sarımtrak bir renkteyse bakır tonlarını tercih etmelisiniz. Bronz cilt için şeftali, mercan gibi sıcak tonlar uygundur.

PUDRA

* Koyu renk pudra ile bronz görüntü yaratmaya çalışmak büyük hata. Çünkü çok çirkin ve yapay durur.

* Fondöten renginize uygun pudra seçin. Yarı saydam pudralar en doğal duranlardır.

* Pudra rengi seçerken yüzünüzde deneyip karar verin.

RUJ

* Ruj seçerken tester’ı beyaz kağıda sürüp, baz rengini bulun.

* Sarı cilt renginde kahverengi ve sıcak kırmızı tonları hoş durur.

* Pembemsi cilt için kırmızı ve pembe tonları uygundur.

* Koyu ciltlerde mor ve bordo tonları iyi durur.

* Cildiniz çok açıksa turuncu, pembe ya da açık mürdüm tonlarını tercih edin.

FAR

* Sıcak cilt tonu için bronz, krem, açık kahve, yumuşak yeşil ve mercan renkleri uygundur.

* Soğuk cilt tonu içinse beyaz, gümüş, mor, açık mavi, koyu yeşil ve gri tonları doğru seçim olur.

2021-11-22-123644.jpg

CİLT TİPİNE GÖRE MAKAJ NASIL YAPILIR?

YAĞLI CİLTLER

Eğer yağlı bir cildiniz varsa mat görünüm veren makyaj bazları ihtiyacınızı karşılayacaktır. Matlaştırıcı makyaj bazı kullanarak cildinizin gün içinde yağlanmasını önleyebilirsiniz. Bu makyaj bazı ciltlerin gün boyu mat görünmesini sağlayacağı gibi aynı zamanda gözenek görünümünü de azaltmaya yardımcı olacaktır.

MAT VE SOLGUN CİLTLER

Cildiniz mat ve solgun görünüyorsa cildinizi hem nemlendiren, hem de aydınlık bir ışıltı veren makyajları yapmalısınız. Mat ciltler için aydınlatıcı makyaj bazını deneyebilirsiniz. Cilde kattığı aydınlık etki ve gün boyu sönmeyen ışıltısıyla bu aydınlatıcı tam kuru ciltlere göredir. Bu makyaj bazını fondötenden önce kullanabileceğiniz gibi fondöteninin içine de karıştırabilirsiniz, hatta son adımda yüzünün yüksek bölgelerine aydınlatıcı olarak da uygulayabilirsiniz.

PROBLEMLİ CİLT

Sivilceli ve kırmızılıklar olan problemli ciltlerin, fondöten adımında bu renk eşitsizliklerini dengelemek için mutlaka yeşil renkli makyaj bazlarını kullanması gerekiyor. Eğer cildinizde çok fazla kızarıklık, sivilce ve renk tonu eşitsizliği varsa kızarıklık önleyici makyaj bazı işinize yarayacaktır. Yeşil renkli bu makyaj bazı, kızarıklıkları nötrleyerek ton farkını ortadan kaldıracak ve cildinin tek renk görünmesini sağlayacaktır.

KURU CİLTLER

Eğer kuru bir cilde sahipseniz ve gün içinde fondöteninin pul pul görünmesinden şikayetçiyseniz, makyajdan önce cildinizi nemlendirmede yarar var. Bunun için yağ formdaki makyaj bazlarından yardım alabilirsin. Tek bir damla hem cildi nemlendirip besliyor, hem de makyaja hazırlıyor. Özellikle mat fondötenlerin kuru görünmesine engel olan bu makyaj bazını, kuru ciltliler çok severek kullanabilir.

GÖZENEK VE İNCE ÇİZGİLERE SAHİP CİLTLER

Gözenek ve ince çizgi görünümü, pürüzsüz ten makyajında giden yolda karşımıza çıkan en büyük engellerden biri. Özellikle göz çevresi ve alındaki ince çizgileri, yanaklardaki ve burundaki gözenekleri gizleyen pore filler makyaj bazı, bu konuda en çok işe yarayan makyaj bazlarından biri. Stick formu ile pratik bir şekilde uygulanıyor, gözenekleri tamamen gizliyor ve aynı zamanda da gün içinde rötüş için kullanılabiliyor.

yuz-sekilleri.jpg

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE MAKYAJ ÖNERİLERİ

KARE YÜZ

Kare yüzlerde, yüze daha yumuşak bir ifade vermek ve yüze sertlik katan açıları ortadan kaldırmak için dikkat yüzün orta bölümüne çekilmeli ve bunun için de canlı renkler kullanılması gerekmektedir.
Öncelikle yüze ten rengine uygun bir fondoten uygulanır.

YUVARLAK YÜZ

Yuvarlak yüzlerde daha anlamlı bir ifade elde etmek için yüzün dış bölümlerine mutlaka müdahale edilmelidir. Özellikle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Bu tür işlemleri yapabilmek için cilt rengine uygun açık ve koyu olmak üzere iki fondotene ihtiyaç vardır.

UZUN YÜZ

Uzun yüzlerde daha canlı ve derin bir ifade elde etmek için yapılacak işlemin yüzdeki düz görüntünün giderilmesine yönelik olması gerekmektedir.

Yüzdeki uzunluk alın ya da çene bölümünün genişliği ya da burun dudak arasının genişliğinden kaynaklanabilir. Bu bölümlerin daha az dikkat çekmesi için doğru bir gölgeleme yapılarak geri çekilmesi gerekmektedir.

OVAL YÜZ

İdeal yüz şekli olarak benimsenen oval yüz, yanaklarda genişleyip, çenede incelen yüz şeklidir. Oval yüz için düzeltme gerektirmeyen tek yüz şeklidir diyebiliriz. Bu yüz şeklinde makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmaktır ve çizgiler olabildiğince yuvarlak uygulanmalıdır.

KÖŞELİ YÜZ

Köşeli yüzlerde kare yüzlerdekine benzer sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Bunun için koyu renk fondöten kullanılarak gölgeleme yapılır.

ÜÇGEN YÜZ

Düz üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir, dolayısı ile alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renk fondöten kullanarak aydınlatmalı alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarları ve şakaklar da unutulmamalıdır, çene bölümünü geri çekmek için koyu renk fondöten kullanarak gölgelemeliyiz.

Ters üçgen yüz şeklinde alın bölümü geniş, çene bölümü dardır. Dolayısı ile alın bölümünün daraltılıp ki bunu 1-2 ton koyu renk fondöten kullanarak gölgeleme işlemi ile yapabiliriz, çene kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesi gerekmektedir. Belirgin hale getirmek istediğimiz bölümler için de açık renk fondöten yardımı ile aydınlatma işlemi yapabiliriz.

Karar

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Chemikalien-Kennzeichnungen sollen vereinfacht werden

Volkswagen wirbt Apples Batteriechef Soonho Ahn ab