in ,

Sanatçı Ahmet Güneştekin Dubai’de ‘Kum Çiçeği’ sergisini açacak

Sergi

Ressam Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’da açtığı “Hafıza Odası” sergisi devam ederken gelecek ay Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde de sergi açmaya hazırlanıyor.

Ressam Ahmet Güneştekin, Diyarbakır’da açtığı “Hafıza Odası” sergisi devam ederken gelecek ay Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde de sergi açmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güneştekin, serginin üç ay boyunca açık alacağını belirterek,  “18 Aralık 2021 – 18 Mart 2022 tarihleri arasında Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) AWC Galeri’de “Kum Çiçeği” adlı sergim açılıyor. Sergi aynı zamanda bu yılın son sergisi olacak. Sergim üç ay boyunca ziyaret edilebilecek. #Dubai” dedi.

18 Aralık 2021 – 18 Mart 2022 tarihleri arasında Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) AWC Galeri’de “Kum Çiçeği” adlı sergim açılıyor.
Sergi aynı zamanda bu yılın son sergisi olacak.
Sergim üç ay boyunca ziyaret edilebilecek. #Dubai pic.twitter.com/zzmquWBzKP

— Ahmet Güneştekin☀️ (@AhmetGunestekin) November 27, 2021
Güneştekin’in geçen ay, Diyarbakır’da açtığı “Hafıza Odası” sergisi tartışmalara neden olmuştu.

Ahmet Güneştekin’in sergisine isim olarak koyduğu “hafıza”nın Kürt coğrafyasının acılarını taşıdığı ancak kendisinin bu acılara neden olanlara karşı etkili bir tutum göstermediği belirtiyordu.

Kürtçe şarkı söyleyeceğini ifade ettikten sonra sürgün edilen ve sığınmak zorunda kaldığı Avrupa’da hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya da, Güneştekin’in o dönem Ahmet Kaya hakkında küfürlü başlıklar atan Hürriyet Genel Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile yakın dostluğunu eleştirmişti.

Rûdaw

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Die EU sollte ihre eigene Versorgung mit kritischen Rohstoffen aufbauen

Digitale Geschäftsideen fördern