in , ,

Ali Koç’tan Fenerbahçe taraftarına ayaklanma çağrısı

Ali Şansalan öfkesi büyüyor

Taraftarların hakem öfkesi karşısında Başkan Ali Koç'un sessizliği tepki toplamıştı, beklenen açıklama geldi.

Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Trabzonspor’a deplasmanda 3-1 mağlup olduğu maça hakem Ali Şansalan’ın kararları damga vurdu. Özellikle Güney Koreli stoper Kim min-jae’yi 23. dakikada 2. sarı karttan atması, Bordo-Mavililer’in geri dönüşünü başlatmıştı. Taraftarların hakem öfkesi karşısında Başkan Ali Koç’un sessizliği tepki toplamıştı, beklenen açıklama geldi…

Süper Lig’in 9. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Sarı-Lacivertli taraftarlar hakem Ali Şansalan’a tepki göstermeye devam ediyor. Maç içinde de kararlarıyla tepki çeken Şansalan, başta Rıdvan Dilmen olmak üzere pek çok yorumcunun eleştirilerinin hedefi oldu. Fenerbahçe taraftarı ise Başkan Ali Koç’tan sert açıklamalar duymak istiyor.

Rıdvan Dilmen, TRT Spor’daki programında Kim min-jae’nin atıldığı pozisyonu „Maç, hakem Ali Şansalan’ın yanlış bir kartıyla erken bitti. Kart göstermeye öyle bir geldi ki Usain Bolt sanırsınız. Yüzde 55 sarı diyorum ama aynı pozisyonda atılmayan 10 tane pozisyon sayabilirim. Sen kural tanımaz bir hakemsin!“ sözleriyle yorumladı.

BİR DAHA FENERBAHÇE MAÇINA VERİLMESİN

Sosyal medyada Ali Şansalan’ın düdük asması gerektiğini savunan Fenerbahçe taraftarları Aziz Yıldırım döneminde olduğu gibi yönetimden sert açıklamalar bekliyor. Eski F.Bahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, YouTube yayınında adeta taraftarın sözcüsü oldu ve „Ben Ali Koç’tan bu gece mahkemelik olacak bir açıklama bekliyorum“ dedi.

İSYAN ÇAĞRISI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise taraftarın beklentisini karşıladı mı bilinmez ama stat çıkışı şunları söyledi:

„En objektif şekilde bakmaya çalışıyorum; Ali Maçalan, ‚Şansalan‘ değil. Geçen sezon da Konya maçını almıştı bizden. Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum. Ayaklanma zamanı! Yürüyüşse yürüyüş… Muhakkak Sabiha Gökçen’e gidin bu gece.“

„Bu sistem böyle gitmeyecek. İki senedir doğrandık! Öyle ya da böyle bu sistem değişecek. Baba gözlemci, oğul, yeğen hakem… Nasıl olacak böyle? MHK Başkanı, inatlaşmayın bizle!“

„Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum… ke-net-le-nin! Biz bu sene şampiyon olacağız. Yazın kafanızı bir köşesine. Öyle hemen de bize hakaretlere başlamayın. Teknoloji geldikten sonra hakem performansı geriye giden tek ülke biziz sanırım.“

Ali Koç ismi Twitter’da da gündemin ilk sırasına çıktı. #AliŞansalanDüdüğünüAsacak etiketiyle paylaşımlar yapan Fenerbahçe taraftarının öfkesi dinmiyor.

Bir senemizin daha çalınmasını istemiyorsan Ali Şansalan’nın düdüğünü astır Ali Koç #AliŞansalanDüdüğünüAsacak pic.twitter.com/JlMmdSseND

„Ali Koç’un ‚Bu düzeni yıkacağız‘ ifadesi skandal“: Nuran Yıldız yazdı

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı.

Koç’un taraftarlara yönelik çağrısının acizlik olduğunu belirten Yıldız, “Bu düzeni yıkacağız” ifadesi skandal, tam savcılık“ dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 3-1’lik Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Özellikle maçın hakemi Ali Şansalan’a yönelik sert sözler söyleyen Koç, taraftarlara da tepki göstermeleri yönünde çağrı yapmıştı.

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız bugünkü köşe yazısında Ali Koç’un maç sonu açıklamalarına da değindi. Koç’un taraftarlara çağrısını ‚Acizlik işareti‘ olarak niteleyen Yıldız, “Bu düzeni yıkacağız” ifadesi skandal, tam savcılık. Merkez Hakem Komitesi’ni tehdidini saymıyorum bile.“ ifadelerini kullandı.

Nuran Yıldız’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

„Fenerbahçe, Trabzonspor’a 3-1 yenilince Başkan Ali Koç açmış ağzını yummuş gözünü.

Bir yöneticinin üzülmesini anlarım. Üzülünce iç dökmesini de anlarım.

Ve fakat. Kendini kaybetmesini anlamam.

Benim büyük takım, küçük takım ayrımım yenilgiyi nasıl açıkladığıyla ilgilidir.

Büyük takım maçı hakemin niyetine bırakmaz, yenilince özeleştiri yapar.

Elbette Türkiye’de hakem sistemi Federasyon’dan itibaren sorunlu. Maçların sonuçları hep tartışmalı.

Ancak. Ali Koç’un Fenerbahçe taraftarını ayaklanmaya çağırması büyük hata. Acizlik işareti.

“Bu düzeni yıkacağız” ifadesi skandal, tam savcılık.

Merkez Hakem Komitesi’ni tehdidini saymıyorum bile.“

Süper Haber

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Fragwürdige MIT-Operation gegen iranische Agenten in Wan

Fall von Afrikanischer Schweinepest bei einem Wildschwein in Sachsen