in ,

„Terolar’a asıl amaç okul yapmak değil, Alevi nüfusu göç ettirmek“

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul

“Her ne yapmak istiyorlarsa Pazarcık üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Bizlere düşen coğrafyamıza sahip çıkmaktır”

Alevi köyü Terolar’da AFAD kampının ardından 3 katlı okul yapılmak istenmesi bölgenin kültürel yapısına dönük bir saldırı olabileceği endişesi yarattı. Konuya dair PİRHA’ya konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Kürt ve Alevi nüfusunun yıllardır göç ettirilmek istendiğini söyledi. Toğrul, “Her ne yapmak istiyorlarsa Pazarcık üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Bizlere düşen coğrafyamıza sahip çıkmaktır” dedi. 

Maraş Pazarcık’a bağlı Terolar köyüne yapılan 27 bin kişilik AFAD kampının ardından aynı bölgeye bir de okul projesi düşünülmesi tartışmalara sebep oldu.

Terolar köyünde yapımı düşünülen okul sebebiyle yurttaşlar, Maraş Valisi’ne endişelerini aktardı. “AFAD kampında kalanların çocukları, köy okulunda eğitim alacak mı?”sorusuna Vali “Öyle bir şey yok. Zaten kampın içerisinde okul var” cevabını verirken, konuya dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, PİRHA’ya açıklamalarda bulundu.

“MARAŞ’IN KÜRT VE ALEVİ KİMLİĞİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR”

Toğrul, Maraş’ta ne zaman halkın zararına olan bir çalışma yapılmak istense Pazarcık’ın gündem olduğunu belirterek, “Kürt ve Alevi kimliği nedeniyle bu süreçler yürütülüyor. İŞİD kampından tutun da Çöçelli’de yapılanlara kadar bir çok örnekle dolu. Okul yapılması bir bahane. Asıl amaç Terolar ve çevresinin demografik yapısının değiştirilmesidir” dedi.

Maraş’ın Kürt ve Alevi kimliğinin on yıllardır katliamlar yapılarak, yoksullaştırılarak, göç ettirilerek yok edilmek istendiğinin altını çizen Toğrul, “Buna karşı daha güçlü coğrafyamıza sahip çıkmalıyız” çağrısında bulundu.

PİRHA/MARAŞ

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Ortadoğu’ya müdahalenin aracı olarak 11 Eylül saldırısı

Internationale Filmfestspiele von Venedig