in ,

Meksika Cumhurbaşkanı’ndan ABD’li silah üreticilerine tepki

ABD’li silah üreticileri

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD’li silah üreticilerini, suç gruplarının taleplerini karşılayacak şekilde silah üretimi yapmak ve silah ticaretinin kontrolüne önem vermemekle suçladı.

Lopez dün düzenlenen basın toplantısında, ABD’de faaliyet gösteren çok sayıda silah üreticisinin siparişlerini denetlemeden suç gruplarının taleplerini karşıladıklarına dikkat çekerek, bu nedenle sayısız silahın Meksika’ya sızdırıldığını ve bunun ciddi can kaybıyla sonuçlandığını kaydetti.

Meksika hükümeti önceki gün ABD’deki bir federal mahkemede Amerikan Smith & Wesson Şirketi gibi birçok silah üreticisine dava açtı ve bu şirketlerin “istismar” girişimlerini derhal durdurup Meksika’ya tazminat ödemelerini istedi.

Dava edilen silah üreticileri arasında ABD’li şirketler Smith & Wesson ile Colt, İtalya merkezli P. Beretta S.p.A ve Avusturyalı Glock Şirketi yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, Meksika’da faaliyet gösteren suç gruplarının kullandıkları her 10 silahtan 7’si ABD’dan geliyor.

CRI

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Suların kesik olduğu Antep Cezaevi’nde şeker ve tuz verilmiyor

Lkw-Abbiegeassistenten mit Potenzial zum Lebensretter