in , ,

Tarkan’dan flamingo isyanı

„Kader değil, katliam“

"Flamingoların ölümü kader değil, bir katliam"

Tuz Gölü’nde yaşanan flamingo ölümlerine isyan eden Tarkan, sosyal medyadan „Flamingoların ölümü kader değil, bir katliam“ paylaşımı yaptı.

Tuz Gölü’nde yaşanan flamingo ölümlerine bir tepki de ünlü sanatçı Tarkan’dan geldi.

‚Flamingoların ölümü kader değil, bir katliam‘ başlıklı sosyal medya paylaşımında Tarkan, şu ifadeleri kullandı:

„ÇOK YAZIK, DUR DEMELİYİZ“

„Türkiye’de onlarca yıldır ısrarla sürdürülen yanlış sulama politikası bir çok gölümüzü susuz bıraktı, kuruttu. Tuz Gölü’ne ulaşan tüm su kaynaklarının engellendiği, tuz gölünün de kuruduğu gibi. Gölün kurumasıyla beraber flamingolar da yaşamını yitirdi.

Güzel ülkemizin doğası dört bir yandan hızla yok ediliyor. Çok yazık. Bu gidişata dur dememiz, bu katliamlara son vermemiz, doğamızı korumamız gerek.“

NE OLMUŞTU?

Aksaray Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Tunç, „Bu yıl 5 bin flamingo kuluçkadan çıktı. Ancak gölü besleyen su kanallarının önü bentler çekilerek kesildiği için yavru flamingolar öldü. Bu bir katliamdır“ açıklamasını yapmış ve sosyal medyada yayınlanan görüntülere tepkiler gelmişti.

Bunun üzerine Konya Valiliği, Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümleri ile ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Tuz Gölü’nü korumak için tüm adımları attıklarını belirterek „Yavru flamingoların ölüm haberi hepimizi üzdü“ demişti.

Karar

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Wie man Münzen, Barren und Wertpapiere günstig kauft

Verfahren gegen Ungarn und Polen wegen Verletzung der Grundrechte von LGBTIQ