in ,

Diaz-Canel, kaosu desteklediği gerekçesiyle ABD’ye tepki gösterdi

ABD Ambargosu

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel dün, ABD yönetiminin desteklediği karşı devrimci güçlerin ülkede kaos çıkararak, Küba'nın siyasi ve sosyal istikrarını baltalamaya çalıştığını belirtti.

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel dün, ABD yönetiminin desteklediği karşı devrimci güçlerin ülkede kaos çıkararak, Küba’nın siyasi ve sosyal istikrarını baltalamaya çalıştığını belirtti.

Küba’nın başkenti Havana’daki meydanda dün yaklaşık 100 bin kişi yönetime destek vermek için toplandı. Mitinge, komünist devrimin liderlerinden Raul Castro’nun yanı sıra, Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Diaz-Canel ile parti üyeleri, hükümet yetkilileri ve toplumsal örgütlerin liderleri katıldı.

Diaz-Canel mitingde yaptığı konuşmada, ABD’yi Küba’ya uzun vadeli ambargo uygulamakla suçladı ve ABD hükümetinin desteklediği karşı devrimcilerin ülkede kaos çıkararak, Küba’nın siyasi ve sosyal istikrarını baltalamaya çalıştığını belirtti.

Diaz-Canel, halka, dayanışma sergileyerek, dış müdahalelere direnme çağrısında bulundu.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, aynı gün Küba’nın birçok bölgesinde benzer mitingler düzenlendi. 

Küba’nın bazı bölgelerinde 11 Temmuz’da hükümet karşıtı protestolar düzenlenmişti. Küba hükümeti, protestolardan ABD’yi sorumlu tutarak, ABD’nin Küba’nın sosyal istikrarını baltalamayı hedeflediğini açıklamıştı.

CRI

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Daimler unterstützt Bevölkerung in Flutgebieten

Team Deutschland für Paralympics nominiert