in ,

Rusya Başkanı Vladimir Putin

„Terörle Mücadelede Suriye’yi Desteklemeye ve Uluslararası Sorunları Diyalog Yoluyla Çözme Çabalarımıza Devam Edeceğiz“

Uluslararası ilişkiler sisteminin temeli olarak Birleşmiş Milletler’in rolünün önemi

Rusya Başkanı Vladimir Putin, terörle mücadelede, terörün nihai olarak ortadan kaldırılıncaya kadar Rusya’nın Suriye’yi desteklemeye devam edeceğini ve uluslararası sorunları diyalog yoluyla çözme çabalarının devam edeceğini teyit ederken Uluslararası ilişkiler sisteminin temeli olarak Birleşmiş Milletler’in rolünün önemini vurguladı.

Putin, 9. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nın bugünkü açılışında yaptığı konuşmada, güvenlik ve uluslararası hukuk sisteminin aşındığını, jeopolitik kargaşanın ve terörizm ve kitle imha silahlarının tehdidinin arttığını ve başkalarının güvenliği pahasına kişisel çıkarları geliştirmek ve özel güvenliği geliştirmek için güç kullanma girişimlerinin devam edildiğini belirtti.

Putin, bu zorlukların, yeni bir dünya savaşını önlemek için uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi temelinde birlikte çalışması için tüm ülkelerin ortak çabalarını gerektirdiğini belirtti.

Putin, Birleşmiş Milletler’in “oyunun yeni kurallarını” belirlemek için bir şemsiye olması gerektiğine ve başka herhangi bir yolun kaosu tehdit ettiğine ve sonuçlarının tahmin edilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Putin, Rusya’nın hiçbir zaman iradesini diğer ülkelere dikte etmediğini ve çatışmaları yatıştırmak ve uluslararası sorunları diyalog yoluyla çözmek için elinden gelen her şeyi yapacağını vurguladı.

Putin, Rusya’nın savunma yeteneklerini “makul yeterlilik” ilkesine dayalı olarak geliştirdiğini, tek taraflı askeri üstünlük elde etme ve dengeyi kendi tarafına çekme peşinde olmadığını, ancak bu dengeyi kimsenin kendi lehine çevirmesine de izin vermeyeceğine işaret etti.

Putin, Rusya’nın NATO’nun sınırlarının yakınında askeri yeteneklerini ve altyapısını güçlendirmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi ve Moskova’nın tansiyonu düşürme önerilerini yapıcı bir şekilde değerlendirmeyi redderek, “Mantıklılık ve yapıcı ilişkiler geliştirme arzusunun eninde sonunda galip geleceği” hakkında umudunu dile getirdi.

Putin, Suriye topraklarının çoğunun terör örgütlerinden kurtarıldığını belirterek, terörün ortadan kaldırana kadar terörle mücadelesinde Suriye’yi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ise dünyanın “Soğuk Savaş döneminde olduğundan daha tehlikeli, yeni bir çatışmaya hızla kaymakta olduğu” konusunda uyardı.

Şoygu, NATO’nun askeri varlığını güçlendirmesi ve Rusya ve Belarus sınırlarına silah yerleştirmesi nedeniyle askeri müdahale yaklaşımının konsolidasyonunda bir tırmanış olduğuna dikkat çekti. Şoygu, “NATO aynı zamanda bölgesel bir ittifaktan, “asıl görevi Rusya ve Çin’i caydırmak olan” uluslararası bir ittifaka doğru genişliyor” dedi.

Şoygu, Amerikan orta ve kısa menzilli füzelerinin Avrupa ülkelerinde konuşlandırılmasının sadece Rusya için değil, Avrupa ülkeleri için de tehlike oluşturduğunu belirtirken, Avrupa’daki mevcut durumun “patlayıcı” olduğuna ve gerilimi azaltmak için özel adımlar gerektirdiğine dikkat çekti.

Şoygu, terörle mücadele sorununun yeni küresel ittifakların yaratılmasına yol açtığını kaydederek, “Son zamanlarda çok kutuplu bir dünyada terörle mücadele sorunlarına odaklandık ve bugün, uluslararası ilişkilerde ve dünyanın dost ve düşman olarak bölünmesinde yeni bir eğilim ortaya çıkıyor.. ülkeler, ittifaklar kurmak ve topraklarına silah yerleştirmek için yapay seçeneklerin önüne yerleştiriliyor” dedi.

Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nın uluslararası sorunların çözümü için yeni ufuklar açtığına dikkat çeken Shoigu, güvenlik ve istikrarı bozan yaptırımlar uygulamak yerine bu bağlamda uluslararası işbirliğinin önemini vurguladı.

SANA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

DRK gibt Tipps: Vorsichtige Kühlung bei Hitzschlag

Bekleidungsunternehmen in Deutschland