in , , , , , ,

Hamburglu Galatasaraylılardan Pilav Günü

Galatararay’ın Geleneksel Pilav Günü

Güzel ve güneşli havada TGH Altona'da bir araya gelindi

ALMANYALILAR – Hamburglu Galatasaraylılar pazar günü (bugün) TGH Hamburg’un Altona binası önünde, açık ve güzel havada geleneksel pilav gününü gerçekleştirdiler.

Uzun bir aradan sonra insanlar birbirlerine yeniden kavuşmanın sevincini yaşadılar

Yaklaşık yüz kişilik kalabalık gruptan oluşan Galatasaraylılar ve dostları, her ne kadar küresel salgından dolayı ara verilmiş olunsa da, yeniden bir araya gelinmesinin tadını çıkardılar. Pilavlar yenildi koyu sohbetlere girişildi, uzun zamandır görüşemeyenler hasret giderdi.

Pilavın bu yıl ayrı bir lezzeti vardı

Galatasaray Hamburg Dernek Başkanı Durak Demir 1934 yılından beri memlekette kutlanan Galatasaray Pilav Günü’nü, 2001 yılında Hamburg’da Galatasaray derneğini kurduklarından bu yana her yıl düzenli olarak kutladıklarını anlattı.

Renkli, şen, sevecen bir o kadar da mutlu bir görüntü ortaya çıktı

Hamburglu Galatasaraylılar olarak İstanbul Galatasaray’ı örnek aldıklarını, dolayısıyla bir çok değerlerinin oraya bağlı olarak şekillendiğine değinen Demir, bunlardan bir tanesinin de pilav günleri olduğunu belirtti.

Galatasaray Hamburg Derneği Başkanı Durak Demir „Pilav Günü“nü anlattı

1 Haziran 1934 tarihinden bu yana memlekette düzenli olarak icra edilen geleneksel pilav gününün artık bir Galatasaray geleneği haline geldiğini belirten Başkan, anlamının ise bir pilavın içerisinde olduğu gibi farklılıklardan ve çeşitli değişik malzemelerden oluşan içeriklerin kendi özlerini, özelliklerini, kişiliklerini koruyarak hep birlikte bir bütün olarak ortaya çıkmasını simgelediğini, katılımcılara da kabaca bir göz atıldığında farklı renklerden, yörelerden, inançlardan, kişiliklerden insanların bir araya geldiklerini, herkesin kendi benliklerini, kişiliklerini koruyup kollayarak bir bütün olarak ortaya çıkılmasını, değer oluşturulmasını önemsediklerini, bundan dolayı da 2001 yılında Hamburg’da kurulan Galatasaray derneği olarak İstanbul’da uygulanan bu geleneği burada da hayata geçirip düzenli olarak kutladıklarını belirtti.

Güzel güne yakışan güzel bir „Pilav Günü“ etkinliği oldu

Uzun salgın döneminin olumsuz etkisiyle bir süredir görüşemeyenler, bu yıl pilavın tadının ayrı bir lezzeti olduğu konusunda hemfikirdiler.

20.06.2021

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

1 ayda 20 polis intihar etti

Offener Brief an Armin Laschet: