in , , , , ,

“St.Pauli renkli kalacak”

Semt sakinlerinden planlanan inşaat projesi “Paulievi”ne protesto

"St. Pauli Code Jetzt" semtte yaşayanların bir araya gelip kurdukları bir semt inisiyatifi

ALMANYALILAR – Hamburg St.Pauli’de eski sığır mezbahasının kantinini, yirmi bir ağacı, elli bir metrelik çiti ve o alanda bulunan tek katlı binaları kapsayan inşaatın başlaması için yıkım çalışmalarına başlanacak. St.Pauli semti sakinleri ama semtlerine Berlinli bir milyarderin yaptığı bu düşmanca yatırıma ve Hamburg idaresi tarafından böylesine destek sunulmasına hiçte hoş bakmıyorlar.

St. Pauliller sokakta hoşnutsuzluklarını dile getiriyorlar

Semt sakinleri kurdukları „St. Pauli Code Jetzt“ adlı semt insiyatifi ile hoşnutsuzluklarını ifade etmek için dün (cuma günü) yine Budapester Straße / Neuer Pferdemarkt kavşağında sloganları gibi renkli bir protesto etkinliği gerçekleştirdiler.

Sağdaki alan tamamen yıkılacak

Gün boyu yağan ve olur olmaz saatte ara veren yağmur da göstericilerle anlaşmış gibi o saatlerde dinlemeye çekilmiş gibiydi. “Paulievi” adlı projenin olduğu alan trafiğe kapatılmış, sadece yayalar ve bisikletlilere açıktı. Dev hoparlörlerle yüklü kamyonun arkasında pandemi kurallarına uyarak birbirilerine mesafeli duran, hepsi maskeli semt sakinleri dans edip müziğin ritmine ayak uydurdular.

Semt sakinleri neden orada olduklarının bilincindeydiler

Barışçıl gösteride gerçekleştirilen konuşmalarda neden orada bulunduklarını, gerçekleştirdikleri protesto eyleminin ilk olmadığı daha öncede proje kapsamında yer alan semtin en ünlü Hint restoranlarından sayılan „Maharaja“nın özel bir güvenlik firmasının maskeli ve askeri bir eylem gerçekleştiriliyormuş gibi düşmanca kapısına kilit vurulup boşaltılmasını, mekanın sahiplerinin yasaların boşaltma kararını kabul edip işbirliği içerisinde olmalarına rağmen milyarderin adamlarının düşmanca davrandıklarına değinildi.

Semtteki Hint mutfağının sembol isimlerinden „Maharaja“ tamamen yıkılacak

Bu arada altmış kadar semt sakininin proje alanında bulunan yirmi bir ağacın ve elli bir metrelik çitin sökülmesini birkaç ay önce gerçekleştirdikleri protestolarla engellediklerini ama ağaçların katledilmeden inşaata başlanamayacağı için hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi. Bir parça da olsa doğanın katledilip yerine büro komplekslerinin yapılmasının anlamının olmadığı, şehrin dört bir yanında nice boş büronun bulunduğu, hele ki kırmızı-yeşil bir iktidarın yönetimde olduğu Hamburg’da böylesine zengin emlak spekülatörlerinin yüz binlerce euro ile ayrıca desteklenmelerinin kabul edilecek bir siyaset olmadığına değinildi.

Yeşiller yeşil alanın katledilmesine sessizler. Buradaki 21 ağaç ve 51 metrelik çit de katledilecekler

Kurulacak yeni bina on yedi metre derinliğinde, altı kat yüksekliğinde ve bin yedi yüz metreden uzun olacak. Hepsi tüzel olmayıp özel yapılar olan şehir menajerliği steg, emlak firması Hamburg Team ve trafik planlayıcısı Argus bu projeden kazanacaklar. Semt sakinleri zaten ağır koşullar altında ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnafın ve semtin özgünlüğünün her geçen gün biraz daha kaybolup yok edildiği, bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.

Olup bitenler kabul edilemez

Mevcut federal otoban yasası gereğince bahsi geçen proje sonucu inşa edilecek Paulievi Budapester Str. Kavşağına çok yakın, oluşacak dev yapı trafik gürültüsünü olduğu gibi karşı binalara yansıtacak, o kadar ağaç ile birlikte elli metreden fazla çit de katledilecekler. Her katmandan semt sakinlerinin bir araya gelip aylardır istemediklerini ifade eden farklı zamanlardaki protestoları yöneticilerin ne kadar umurunda göreceğiz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Europa braucht einen neuen Sozialvertrag

Eine perfekte Verbindung im E-Sport